Får lojala försäkringstagare betala mer?

Christina Sahlberg
Christina Sahlberg
1 minuts läsning
Får lojala försäkringstagare betala mer?

Den frågan ställer sig nu Finansinspektionen efter det att man kan se att försäkringsföretagen i Storbritannien och Irland höjer premien för mer lojala kunder än för försäkringstagare som byter bolag ofta.

Finansinspektionen skriver:

Nästan alla i Sverige har en hemförsäkring. Den tecknas ett år i taget och i de flesta fall förnyas premien automatiskt. Tillsynsmyndigheterna i Storbritannien och Irland har sett att försäkringsföretag höjer premien mer för lojala kunder än de försäkringstagare som byter bolag ofta. Något som ofta drabbar äldre konsumenter och konsumenter med låg utbildning.
Försäkringsföretag måste behandla varje försäkringstagare rättvist och se till att produkterna som erbjuds möter deras behov. FI kommer därför i en fördjupad analys granska om lojala kunder i Sverige får betala högre premier. Analysen ska titta på kunder som har hem- och bilförsäkring.

I väntan på Finansinspektionens analys, jämför dina försäkringar idag och se om du kan få samma eller bättre skydd till ett lägre pris genom att byta.

Jämför bilförsäkring >>

Jämför båtförsäkring >>

Jämför MC försäkring >>

Jämför fritidshusförsäkring >>

Jämför hemförsäkring >>

Jämför villaförsäkring >>

Andra försäkringar >>

Läst klart? Dags att jämföra bilförsäkring!

Jämför bilförsäkringar och hitta en bra försäkring för din bil.

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag. År 2022 blev hon nominerad till Årets Sparprofil.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Hög inflation en lottovinst för dig med bolån

4 minuters läsning

Vad är inflation Inflation betyder att priser och löner höjs i kronor räknat. Mycket förenklat kan vi förklara det så här: Klas köper bara två saker. Ost och mobiltelefoni. 2021 hade Klas en lön på 10 000 kr/månad efter s...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 08:00 - 18:00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)