Februari gav oss det lägsta elpriset på 16 år!

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
El / Elpriser /
1 minuts läsning
Februari gav oss det lägsta elpriset på 16 år!

Medelspotpriset för Sveriges fyra elområden blev 18,3 öre/kilowattimme i februari enligt energinyheter.se. Med hela 34 procent sjönk priset i februari i jämfört med januari på grund av bland annat milt väder.


Elpriset rusade över 50 procent i januari

Den kraftiga ökningen av elpriset i januari påverkade hushåll med rörligt elpris. Men i februari sjönk priset alltså tillbaka lika snabbt till rekordlåga nivåer. Medelpriset under februari har de senaste 15 åren, i snitt, legat på det dubbla.

Priset förväntas falla ytterligare

Det milda vädret i kombination med fyllda vattenmagasin minskar risken för elpristoppar. Även om elpriset har ökat något den sista veckan och nederbörden har varit mindre än normal så förväntas elpriset att falla ytterligare när vi nu går mot vår och varmare väder.
 

[banner type="power" header="Jämför ditt elavtal" text="Se till att du inte betalar för mycket!" buttontext="Jämför här"]


79 procent valde rörligt avtal i januari i år

Av de som bytte elavtal hos oss under februari var siffran något lägre då knappt 70 procent av kunderna valde ett rörligt avtal. Passa på du också att se över ditt elavtal nu när priserna är låga.

Läs mer om Sveriges elområden


Glöm inte att jämföra ditt elavtal >>

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Missa inte deadline för att växla in gamla sedlar

1 minuts läsning

  Den 30 juni blir de ogiltiga Enklaste sättet att göra sig av med sedlarna är att använda dem att betala med eller sätta in dem på ett bankkonto. Vad man måste vara uppmärksam på är att hälften av alla bankkontor inte hanterar ...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)