Från och med idag får en miljon av oss veta om vi får tillbaka på skatten

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Privatekonomi /
1 minuts läsning
Från och med idag får en miljon av oss veta om vi får tillbaka på skatten

Alla som har anslutit sig till en digital brevlåda får denna vecka sin deklaration och kan därmed se om de får pengar tillbaka eller om de ska betala.


1 162 601 personer har skaffat sig en digital brevlåda och det är alltså dessa som denna vecka, med start idag, får sin elektroniska deklaration. De som vill få sina pengar tillbaka före påsk måste godkänna sin deklaration i Skatteverkets app eller e-tjänst senast den 29 mars.

Detta gäller alltså bara dig som har en elektronisk brevlåda och som godkänner deklarationen utan ändringar. Har du ändringar att göra så får du, i de flesta fall, tillbaka eventuella pengar före midsommar.

Viktiga datum:

 • 8 - 10 mars: Deklarationen kommer till de som har en elektronisk brevlåda.
   
 • 16 mars - 15 april: Pappersdeklarationen skickas hem till dig som inte har en elektronisk brevlåda.
   
 • 21 mars: Skatteverkets e-tjänst för inkomstdeklaration öppnar. Nu kan du se om du ska betala mer skatt eller om du får pengar tillbaka.
   
 • 29 mars: Sista dagen att godkänna din deklaration om du har en digital brevlåda och vill få pengarna före påsk.
   
 • 2 maj: Sista dagen att godkänna din deklaration.
   
 • 3 maj: Om du vill undvika kostnadsränta (1,25 %) och räknar med ett underskott av slutgiltig skatt på under 30 000 kronor bör du göra en extra skatteinbetalning senast idag. Från och med den 12 februari tas kostnadsränta ut på kvarskatt över 30 000 kronor.
   
 • 13 nov: Om du fick ditt slutskattebesked i augusti och hade skatt att betala ska din inbetalning vara bokförd på Skatteverkets konto senast detta datum. Från och med 14 november betalar du 16,25 % kostnadsränta på din kvarskatt.

 

Ps. Du vet väl att du från och med 1 januari i år inte får någon ränta på överskott på ditt skattekonto? Har du mycket pengar där kan det vara värt att skaffa ett sparkonto med ränta istället.

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Supercourtage hos Nordea på 0,06 %!

1 minuts läsning

Exempelsparare ”Aktiesparare” som gör tre affärer per år á 50 000 kronor med 200 000 kronor i sin depå/ISK, årskostnad:   Degiro             0 kronor N...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)