Göran bytte försäkring och sparade tusenlappar

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Försäkring /
2 minuters läsning
Göran bytte försäkring och sparade tusenlappar

Genom att jämföra dina försäkringar och elavtal kan du få ner dina kostnader rejält. Det gjorde vår kund Göran som är intervjuad här.


De flesta har samma försäkringsbolag år efter år av gammal vana. Men om man slutar vara lojal mot sitt gamla bolag kan man sänka sin månadskostnad.

”Det har blivit lite av en sport att spara pengar på försäkringen”, säger Göran Pettersson.

Det är ingen överdrift att försäkringsräkningen ofta klassas som livets lite tråkiga utgifter. Därför kan pengarna man lyckas spara betraktas som lite extra roliga. I början kanske det inte är några storsummor – men samtidigt skulle du väl knappast säga nej till ett par hundralappar rakt ner i fickan?

Sparar tusenlappar per år
Göran Pettersson, från Nora, har de senaste åren lyckats sänka allt från elräkningen till försäkringspremien. Totalt betalar han nu uppemot 2 000 kronor mindre per år jämfört med tidigare. ”Jag var lite seg i starten och det tog flera år innan jag nappade på att byta. Men det är inte fel att spara några kronor när man kan”, säger Göran Pettersson.Det var faktiskt Göran Petterssons barn
som fick honom att höra av sig till Compricer för att jämföra elpriser. Första försöket gav en sänkt elräkning. Därefter var det hemförsäkringens tur – och slutligen bilförsäkringen. Och det fanns pengar att spara – dessutom fick han bonus kopplad till ett kundkort.

"Glömmer bort försäkringen"
”På det hela har det varit väldigt enkelt att spara lite pengar, även om jag kanske inte hade orkat sitta och jämföra själv. I vanliga fall så rullar försäkringarna bara på – man känner sig trygg i det man har. Och det är ju sällan eller aldrig man utnyttjar sin försäkring så man glömmer lite bort den”, säger Göran Pettersson.

Fyra tips kring din bilförsäkring:

  • Se över vilken omfattning på försäkringen du behöver: Hel-, halv-, eller trafikförsäkring. Glöm inte att du i Sverige är skyldig att ha din bil försäkrad från den dag du blir ägare till bilen.
     
  • Se över självriskerna på de olika momenten i försäkringen.
     
  • Jämför pris på försäkringen. I och med att försäkringsbolagen har olika skadestatistik erbjuder de ofta likvärdiga försäkringar till olika kostnader. Betala inte för mycket.
     
  • Jämför villkor och innehåll i din försäkring så att den täcker det du vill att den ska täcka.


Jämför din bilförsäkring här >>

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Tjänar du mer eller mindre än genomsnittet?

1 minuts läsning

År 2015 var genomsnittslönen för alla anställda i Sverige 32 000 kronor i månaden. För kvinnor låg den på 29 900 kronor och för män på 34 100 kronor. Högst lön hade manliga tjänstemän i privat sektor – 43 3...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)