Han sänkte sin elräkning på bara tio minuter

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
El / Elpriser /
2 minuters läsning
Han sänkte sin elräkning på bara tio minuter

Vår kund Ingvar bestämde sig för att se om han kunde sänka sin elräkning. ”Jag slog ett samtal”, säger han i en intervju här.


Kan man spela ut elbolagen mot varandra?

Ingvar Johansson, 87, bestämde sig för att pröva.
”Jag lyckades både få ner priset och slipper månadskostnaden i ett år”, säger han.

Ingvar Johansson bor på ett seniorboende i Örebro. Tidigare ingick el i hyran men sedan ett par månader har alla lägenheter istället individuell mätning. Ingvar Johanssons avtal gick då automatiskt till bolaget som har elnätet i området.
”Det som hände var att vi inte fick deras bästa pris. Så det första jag gjorde var att ringa upp och fråga om ett bättre avtal – vilket jag fick”, säger Ingvar Johansson.

Spela ut bolagen mot varandra
Men nyfiken på om det gick att få ett ännu bättre avtal hörde Ingvar Johansson av sig till Compricer. Tanken var att se om något bolag ville bjuda under det första bolaget. Efter ett samtal med Compricers handläggare kom flera erbjudanden in.
Det hela slutade med att Ingvar fick ett ännu bättre erbjudande – av samma bolag som han haft från första början. Nu strök de dessutom årsavgiften.
”Så inte bara fick jag lägre pris per kilowattimme, nu har jag ingen avgift på ett år. Det sparar mig 400 kronor om året”, säger Ingvar Johansson.

Billigast – och bäst
Vill du också byta elbolag? Det enda du behöver för att spara pengar på din el är 10 minuter och din el-faktura. Då kan du jämföra över 1 000 elavtal och/eller kostnadsfritt få hjälp per telefon att byta till det elavtal som blir billigast och bäst för dig.Bra att tänka på om du ska byta avtal

  • Val av avtalsform?

Du kanske funderar på vilken avtalsform du ska välja. Här kan du läsa mer om fast elpris och rörligt elpris.

  • Ha faktura till hands

Det är smart att ha din faktura till hands när du ska byta elhandelsbolag eftersom du där kan se vem som står på avtalet, historisk förbrukning samt områdes-id och anläggningsid.

  • Jag har ingen faktura och vet inte min förbrukning

Om du inte har din faktura när till hands kan du byta via oss ändå! Du kan bara låta oss hämta in de uppgifter vi behöver från ditt elnätsbolag. När det gäller förbrukning kan du ge en uppskattning kring detta. Det är ändå alltid en uppskattning eftersom man inte vet hur mycket man kommer att förbruka framåt.


Jämför ditt elavtal idag >>

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Nya ”Rut-tjänster” från och med 1 augusti

1 minuts läsning

Trädgårdstjänster Sedan tidigare har du fått göra avdrag för häck- och gräsklippning, krattning och ogräsrensning. Nya möjliga trädgårdsarbeten som ger rätt till rutavdrag är: Beskärning, fällning och bo...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)