Har du missat pengar du har rätt till?

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Försäkring /
2 minuters läsning
Har du missat pengar du har rätt till?

Sportlovsveckorna är snart slut och jag hoppas att ni alla mår bra och klarat er utan skador och sluppit försenade flyg eller tåg. Men om oturen har varit framme kan det finnas pengar att få från dina försäkringar.

Allt fler konsumenter använder sig av ombud när de vill ha ersättning. För tex inställda eller försenade flyg finns företaget Flyghjälp - som gör jobbet åt dig. Om de lyckas tar de 30 procent av ersättningen som betalning för jobbet.

För er som har drabbats av personskador så finns företaget Insurello som kan hjälpa till. 

Insurello kan hjälpa dig att få ersättning för till exempel ärr, arbetsskador eller andra skador. För att skadan ska vara aktuell för ersättning krävs det att du har besökt sjukhus/vårdcentral i samband med olycka och att den skett efter den 1:a januari 2015. Undantag för arbetsskador som kan anmälas längre tillbaka. Är du osäker förlorar du inget på att testa skapa ett ärende.

Hos Insurello är det gratis att skapa ett ärende och om de lyckas med att hitta en eller flera försäkringar som ger ersättning så tar de en avgift på 25 procent - med ett maxtak på 25 000 kronor eftersom vissa belopp kan vara väldigt stora.

Jag ställde några frågor till Marcus Almén som är presskontakt på Insurello för att få veta lite mer.

Vad är den vanligaste anledningen till att man vänder sig till Insurello?

Det är att man har varit med om en personskada nu eller för flera år sedan och vill undersöka om man har rätt till mer pengar. Vi ser att skador som sker på jobbet och på fritiden är vanliga, men vi hanterar alla typer från start till slut. Nyligen firade vi att Insurello mottagit fler än 50 000 ärenden!

Vad är det som gör att försäkringar kan upplevas som krångliga?

Det är en komplicerad marknad och beroende på kundens kunskap kan det vara svårt att veta vad som gäller och hur man följer upp. För vissa innebär det ren ångest att hitta okända försäkringar och ta reda på sina rättigheter.

Kan man få ersättning från flera försäkringsbolag för samma skada?

Ja absolut, framför allt gäller det ersättning för bestående men eller ärr. Ofta är du bättre försäkrad än du tror. Genom smart teknik och specialister hittar vi ofta dolda försäkringar, vilket gör det ofta mer lönsamt för individen att anlita oss än att göra arbetet själv. 

Vilken är den vanligaste försäkringen man missar?

Ett exempel är kommunförsäkringen som finns i landets alla 290 kommuner som bland annat täcker barn och ungdomar som går i skolan. Men där skiljer sig villkoren en hel del mellan kommunerna, t.ex täcks vissa barn även på sommarlov och utanför skoltid. Många tror också att arbetsskador som är t.ex 20 år gamla är för sent att anmäla, men där kan finnas ersättning att hämta.

Hur går man tillväga om man vill ha er hjälp?

Gå till Insurello.se och gör ersättningstestet. På 30 sek får du svar på om du har rätt till ersättning eller inte. Att starta ett ärende kostar ingenting, vi tar endast ut en avgift om du får ut ersättning.

Läst klart? Dags att jämföra bilförsäkring!

Jämför bilförsäkring och hitta bästa försäkringen för din bil.

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Compricers Ekonomiskola del 2: Dina inkomster

2 minuters läsning

Även om du jobbar heltid finns det både kvällar och helger att ta av om du vill få in mer pengar. Och även om det känns motigt att kräva högre lön så går det ofta att få upp lönen genom att förbereda sig inför lö...

Föregående artikel