Hög tid att göra en fyllnads-inbetalning för att slippa betala ränta

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Privatekonomi /
1 minuts läsning
Hög tid att göra en fyllnads-inbetalning för att slippa betala ränta

Kommer du att ha en kvarskatt på över 30 000 kronor i årets deklaration? Då börjar du betala ränta på detta den 12 februari. Men räntan är bara på 1,25 procent.


Bättre att ha pengarna på ett sparkonto med bra ränta

Se bara till att du får mer än 1,79 procent i ränta på ditt sparkonto – annars tjänar du på att betala in kvarskatten direkt på förfallodagen. Just nu finns det 17 kreditinstitut som erbjuder bättre ränta än 1,79 procent. Jämför sparräntor här >>

Hos två kreditinstitut får du idag 2,35 procent i ränta utan att binda upp pengarna. Men om du har pengarna på ditt lönekonto eller på ett sparkonto hos storbankerna så tjänar du på att betala in räntan på skatten nu. Storbanken som idag har bäst ränta erbjuder 0,3 procent på sitt obundna sparkonto.

Se till att ha betalat skatten den 12 november då räntan höjs rejält!

Efter den 12 november (förfallodagen) betalar du 16,25 procent i ränta. Så ett tips är att markera detta datum i kalendern redan nu så du inte missar att betala in din kvarskatt i tid.

Fler viktiga datum
 

20/3

Du kan deklarera via nätet eller appen.
5/5 Inkomstdeklarationen ska vara inlämnad.
6/5 Kvarskatt upp till 30 000 bör betalas nu för att slippa kostnadsränta på 1,25 procent.
5/6 Eventuella skattepengar betalas ut om du deklarerat via internet/SMS/telefon senast 5 maj och har anmält bankkontoSkatteverket: Deklaration 2014

Jämför sparräntor och sparkonton

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Bättre belåna bostaden maximalt än att amortera?

1 minuts läsning

Riksbankens studie 1997-2012 visar på få incitament till att amortera Det har varit mer förmånligt att spara i finansiella tillgångar som aktie-och räntefonder jämfört med att amortera. Tydliga incitament för att pensionsspara priva...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)