Idag kraschar börsen!

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Privatekonomi /
1 minuts läsning
Idag kraschar börsen!

I alla fall om vi ska tro ekonomen Martin Armstrong som är känd för att förutse ekonomiska kollapser. Martin har med sin matematiska formel förutsett börskraschen på Wall Street 1987, börsraset i Japan 1989 och den ryska börskraschen 1998.


Missade it-bubblan och kreditkrisen 2008

Mr Armstrong baserar sin profetia på cykler på exakt 3,14 multiplicerat med 1000 dagar. Claes Hemberg, sparekonom på Avanza bank, kallar detta för trams. Han säger att ibland är det tre år mellan cyklerna, ibland sex år och ibland åtta år. Och jag håller med Claes – cykler i all ära men det finns många andra aspekter som vi måste ta hänsyn till och som påverkar hur det går med världens ekonomi.

Krisläge?

Det är omöjligt att säga om vi verkligen närmar oss krisläge nu. Samtliga krascher i historien har föregåtts av en längre period av goda tider där det byggts upp stora obalanser. När samhället lägger orimligt mycket resurser och förväntningar på något aktuellt område så slutar det tillslut i pyspunka eller krasch. Men när och hur det händer beror på en oändlig mängd faktorer vilket gör det, enligt mig, omöjligt att förutse. Det enda vi kan göra är att se till att vi står någorlunda beredda och rustade när det smäller. Och kom ihåg att en nedgång alltid följs av en uppgång. Och tvärt om.

Lästips:

Spara och investera rätt utan att skrämmas av Grekland och Kina

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Dödsstöten för ränteavdraget?

1 minuts läsning

IMF ger den svenska bostadsmarknaden hård kritik I tisdags kom Internationella valutafonden (IMF) med en rapport över den svenska ekonomin. De ger den svenska bostadsmarknaden hård kritik och riktar in sig på ränteavdragen, samtidigt som svenska politiker hå...

Föregående artikel