Ny tjänst: Bankernas snitträntor på bolån

Christina Sahlberg
Christina Sahlberg
1 minuts läsning
Ny tjänst: Bankernas snitträntor på bolån

Idag presenterar alla banker sina snitträntor dvs. den ränta som deras kunder, i genomsnitt, faktiskt betalar på både rörliga och bundna lån. Och vi lanserar samtidigt en tjänst där du kan jämföra listräntor och snitträntor hos alla banker.


70 procent betalar listpriset

Enligt en Sifo-undersökning betalar 70 procent av bolånetagarna idag listpriset på sina bolån.  Många är nog inte medvetna om detta och kommer att få ett litet uppvaknande nu. En del andra har kanske förhandlat om räntan än gång tidigare men har nu förlorat sin ränterabatt utan att agera. Och några andra vet nog att de betalar listräntan men har inte funderat så mycket över att de kan få en bättre ränta och spara mycket pengar.

Jobbigt för bankerna – bra för kunderna

Förutom att redovisa snitträntor ska bankerna informera om vad som påverkar den ränta som erbjuds såsom storlek på lånet, sparande och bostadens värde. Tjänsten gör att det blir lättare för bolånekunder att ifrågasätta sin bank och det erbjudande de blir erbjudna. Nu får vi alla lite mer ”på fötterna” när vi ska till banken och förhandla.

Compricers jämförelse visar alla bankers listräntor och snitträntor med möjlighet till att sortera på lägst till högst

Du kan jämföra mellan bankerna och se hur stor prutmarginal varje bank har i genomsnitt. Snitträntorna redovisas både för rörliga och bundna lån. Varje månad uppdateras jämförelsen med aktuella siffror.

Här kan ni se vad er bank har för snittränta. Notera och ta med till banken vid nästa möte. Lycka till!

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag. År 2022 blev hon nominerad till Årets Sparprofil.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Så påverkas du om ränteavdraget tas bort

2 minuters läsning

Regeringen och allianspartierna överens: Nytt amorteringskrav nästa år Finansmarknadsministern Per Bolund (MP) bjöd in Alliansens ekonomiska talespersoner för att diskutera bolånemarknaden och hushållens skuldsättning. Mötet gick av stapeln i g...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 08:00 - 18:00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)