Om livet som försäkrings- rådgivare

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Försäkring /
2 minuters läsning
Om livet som försäkrings- rådgivare

Compricer jämför försäkringar kostnadsfritt och hittar bättre och billigare försäkringar för över 2000 personer varje dag. Michael Mekonnen har arbetat som försäkringsrådgivare hos Compricer i ett halvår och berättar här om arbetet med att hjälpa kunder teckna den bästa försäkringen.

  • Kan du berätta om vilka kunder det är som ringer er och vill ha hjälp med att få den bästa försäkringslösningen?

"Vi hjälper en mängd olika kunder varje dag. En kund kan t ex ha sina försäkringar samlade hos en och samma försäkringsgivare och vill se om det fortfarande är den bästa lösningen. Sen finns det många kunder som har köpt en båt, köpt en ny bostad eller köpt en bil och bara vill hitta bästa och mest kostnadseffektiva försäkringen utan att själva behöva ringa runt till alla bolag."

 

  • Brukar det vara så att det går att hitta en bättre försäkringslösning än den som kunden redan har?

"Ja, det brukar alltid gå. Det är viktigt att inte bara jämföra priset utan även villkoren och se till att kunden får rätt omfattning på sin försäkring. Målsättningen är naturligtvis att både sänka priset och få bättre villkor på kundens försäkring."

 

  • Har du några exempel på kunder du har hjälpt?

"Jag hjälpte ett par i pensionsåldern vars villaförsäkring låg på 12 000 tusen kronor om året. Jag lyckades sänka deras premie till 6855 kronor och de fick även en villkorsförbättring. Nyligen hjälpte jag också en man i 50-årsåldern som hade två bilar, ett fritidshus, två villabyggnader och en bostadsrätt. Hans villabyggnader och fritidshuset var oförsäkrade men även när vi la till dessa lyckades jag sänka hans försäkringskostnader med 300 kronor om året."

 

  • Hur mycket har du som mest lyckats spara åt en och samma kund sedan du började som försäkringsrådgivare hos Compricer?

"Jag hjälpte en kille som hade sin sportbil försäkrad till en kostnad av 32 235 kronor om året att sänka premien till 12 035 kronor, med samma omfattning."

 

  • Vilken typ av försäkring anser du att det finns möjlighet till största möjliga besparing?

"Det är bilförsäkringar som hamnar på första plats följt av villaförsäkring. På båt- och MC-försäkringar brukar det också gå att spara mycket."

 

  • Har du själv bytt försäkringsbolag sen du började på Compricer?

"Ja, jag har bytt försäkring på min lägenhet. Jag bytte till en försäkring som hade ungefär samma kostnad men jag fick betydligt bättre villkor med sänkt självrisk, en reseförsäkring och en allriskförsäkring (drulle)."

 

  • Har du något tips till alla som tycker att det här med försäkringar är jobbigt, svårt att förstå och som inte orkar byta?

"Ring till mig eller mina kollegor på Compricer (08-5000 2000) så lovar jag att vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dem att få den bästa försäkringen som finns för just deras situation."

 

Här jämför du försäkringar

 

Vill du prata med Michael eller någon annan av våra försäkringsrådgivare ring:

08-5000 2000 (öppet 9-18 vardagar)

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Vill du jobba tills du blir 75?

2 minuters läsning

I början av februari gick statsminister Fredrik Reinfeldt ut i Dagens Nyheter och pratade om möjligheten att vi kan behöva arbeta tills vi blir 75 år för att få samma pension som de som går i pension idag. Debatten drog igång och många tolkade Rei...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)