Plånboksfrågor i valrörelsen – vad vill du veta?

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Privatekonomi /
1 minuts läsning
Plånboksfrågor i valrörelsen – vad vill du veta?

Vi närmar oss val till riksdag, kommun – och landstingsfullmäktige med stormsteg. Den 14 september i år är det dags och vi tänkte nu ta reda på vilka privatekonomiska frågor som partierna tänker lägga krut på om de blir valda.


Vad vill du ställa för frågor?

Vilka frågor bör vi ställa till de åtta partierna i riksdagen: Socialdemokraterna, Moderata samlingspartiet, Miljöpartiet de gröna, Folkpartiet liberalerna, Centerpartiet, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna?

Vad vill du veta om vår blivande regering? Vad kommer partierna att satsa på inom ekonomi och framförallt inom privatekonomi om de får komma till makten? Vilka frågor tycker du är viktiga?

  • Skatten på arbete?
  • Skatten på sparande?
  • Bostadsfrågorna?
  • Jobben och arbetslösheten?
  • A-kassa och sjukpenning?
  • Pension?
  • Familjepolitik som barnbidraget och föräldraförsäkringen?
  • Ränteavdraget?
  • Restaurangmomsen?
  • Studiebidraget?

 

Skriv dina frågor och funderingar här i kommentarfältet eller skicka dem till mig på: christina.sahlberg@compricer.se så ska jag försöka få svar på dem och publicera svaren i vårt nyhetsbrev under våren och sommaren.

Glöm inte att rösta den 14 september!

Är du svensk medborgare och över 18 år får du inte glömma att rösta. Förra året röstade nästan 85 procent av oss. Låt oss öka den siffran i år.

Här hittar du frågor och svar om det kommande valet: Valmyndigheten

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Fondernas avgifter blir billigare. Varje procent ger dig betydligt högre avkastning!

1 minuts läsning

Medvetna sparare! Enligt Gunilla Nyström, vd AMF Fonder, är medvetna aktiva sparare en starkt bidragande orsak till den lägre avgiftsnivån för aktiefonder vi nu ser. AMFs årliga undersökning av avgifterna på fondmarknaden visar dock att blandfondern...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)