Sänk dina månadskostnader genom att samla dina lån!

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Lån /
2 minuters läsning
Sänk dina månadskostnader genom att samla dina lån!

Många av oss har kreditkort med kostnader och/eller dyra lån som kan vara svåra att överblicka. Ett sätt att komma tillrätta med dina skulder är att samla dina lån och krediter i ett nytt lån med bättre villkor. Ofta sänks lånekostnaderna och du får en betydligt lägre månadskostnad.

Två exempel där vår rådgivare Kaveh har lyckats hjälpa våra kunder:

1. Från 12 000 kronor till 5 003 kronor i månaden

Vår kund hade åtta befintliga lån och krediter på sammanlagt 256 000 kronor. Räntorna varierade på lånen upp till 14,06 procent och de flesta hade månadsavgifter. Kunden betalade 12 000 kronor i månaden.

Kaveh hjälpte kunden med att samla alla lånen till ett lån på 256 000 kronor hos GE Money bank på 5 år. Erhållen ränta: 6,45 procent. Det nya lånet saknade dessutom administrativa avgifter. Kunden betalar nu 5 003 kronor i månaden och är mycket nöjd.

2. Från 2 500 kronor i månaden till 2 188 kronor i månaden

Kund nummer två hade ett billån på 150 000 kronor där han betalade 6,2 procent i ränta plus 55 kronor i månaden i fakturaavgift. Kunden betalade 2 500 kronor i månaden.

Kaveh hjälpte kunden med ett nytt blancolån med en ränta på 5,75 procent och utan administrativa avgifter. Kunden betalar nu 2 188 kronor i månaden. Lånetiden är lika lång nu som innan och nu står inte bilen som säkerhet för lånet.

Hur går det till att ansöka om lån hos Compricer?

  1. Du ansöker på https://www.compricer.se/privatlanansokan/ eller ringer oss på 08-5000 7897
  2. Din ansökan skickas då till de banker/kreditinstitut vars grundkrav du uppfyller.
  3. Du får svar från bolagen och går vidare med det alternativ som passar dig bäst, efter att i lugn och ro ha fått se över alternativen.
  4. Det bolag du har valt kontaktar dig med handlingar och utbetalning av lån.

 

Hur många kreditprövningar görs?

Vårt samarbete med UC gör att det endast registreras en kreditupplysning på dig när du ansöker om lån hos oss, även om din ansökan skickas till upp till åtta aktörer.

Vilka generella villkor finns?

Villkoren är olika men de generella villkoren är att du max får ansöka om 350 000 kronor, du måste vara minst 18 år och ha en fast inkomst på över 100 000 kr per år

Vilken ränta får man?

Räntan du får är rörlig och sätts individuellt. De lånevillkor du får bestäms av de långivare som är anslutna till tjänsten efter sedvanlig kreditprövning. Den lägsta ränta som erbjuds av någon av våra anslutna långivare ligger på 3,85 procent. För att kunna jämföra mellan olika långivares erbjudanden är det viktigt att du tar reda på den effektiva räntan det vill säga lånets totala kostnad, inklusive alla avgifter.

Vad ska man tänka på vid ett nytt lån?

Tänk på att anpassa din ansökan efter vad du har råd att betala av varje månad. Om du inte har en så stabil ekonomi och/eller ska låna ett större belopp kräver vissa aktörer att du har en medsökande.

För fler frågor och svar besök vår sida på compricer.se: Hitta bästa privatlånet för dig!

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

TACK för att ni har hjälpt oss att samla in 292 825 kronor…

1 minuts läsning

I februari i år började vi samla in 5 kronor per tecknad försäkring, privatlån och elavtal som våra kunder, ni, har låtit oss hjälpa er med. Förra veckan hade vi glädjen att överlämna en check på 292 825 kronor till Helen...

Föregående artikel