Sätt rimliga mål!

Pension /
1 minuts läsning
Sätt rimliga mål!

Nyårslöften avges och bryts i en förkrossande hastighet år efter år. Se därför till att du en gång för alla gör ditt nyårslöfte till ett livslångt löfte. Och mitt främsta tips! Keep it simple.


Jag är precis som alla andra, sätter upp löften om allt jag ska göra annorlunda, men för ett par år sedan bestämde jag mig för att det inte var kul att hela tiden misslyckas. Jag tränade mindre än vad jag lovat mig själv, gillade fortfarande att ta fram smågodis på fredagskvällar. Jag gillar att leva och jag gillar att ha roligt, men jag vill också må bra, leva länge och veta att det långa livet blir bra. Därför bestämde jag mig för att sätta mål som jag kan nå och framför allt som gör att jag kommer igång. Det är en enorm befrielse. Jag försakar inget, men allt blir bättre.

Så tycker jag att alla ska tänka kring sitt sparande. Ta kontrollen i små steg så att det inte blir övermäktigt och upplev hur det successivt blir en känsla av makt och befrielse.

Med i matchen 2015

2015 har precis börjat. Ett nytt år, en ny start. Möjlighet att göra annorlunda. Men gör det enkelt så att det blir gjort. Hitta genvägen som gör att du en gång för alla inte sitter på avbytarbänken, utan istället är med i matchen. Matchen som ser till att tiden efter arbetslivet blir en bra tid.

Alltså:

  • Januari: Skaffa inlogg till minpension.se och logga in - Wow det funkar och phew nu vet jag vad jag har och var jag har det.
  • Mars: Kanske öppna tre olika investeringssparkonton (ISK) med autogiro, ett för varje sparmål, så att det varje månad dras några hundralappar till olika breda fonder som jobbar mot exempelvis långresan, en rolig pension eller en segelbåt.
  • Augusti: Känner mig engagerad. Det är kul att spara och se hur det växer.
  • Hösten: Drömmer om livet, mina sparmål och njuter av att jag har koll!


Keep it simple och just do it!

Katarina Wiberg, Pensionsrådgivare SPP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Låter 8 % i avkastning varje år bra?

1 minuts läsning

Har du gjort ett val en gång är det läge att se över valen Många av oss har en gång gjort ett val av fonder i vår premiepension för att sedan inte undersöka hur bra fonderna presterar. Risken är stor att dina fonder inte håller m&ar...

Föregående artikel