Skatte-återbäringen kommer senast nästa fredag!

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Privatekonomi /
1 minuts läsning
Skatte-återbäringen kommer senast nästa fredag!

Senast den 7:e juni kommer skatteåterbäringen. Förutsatt att du har skattepengar att få tillbaka, har föranmält konto hos skatteverket och har e-deklarerat.


Från och med tisdag (4/6) kan du logga in på skatteverket och se ditt aktuella saldo. De eventuella pengar du får tillbaka på skatten betalas ut under vecka 23. Veckan efter, från och med den 11 juni, kan du se ditt slutskattebesked hos skatteverket.

  • För aktuellt saldo på ditt skattekonto och för att anmäla mottagarkonto, logga in här: Skattekonto
  • För att se hur mycket du får tillbaka på skatten, logga in här: Inkomstdeklaration 1

 

Har du deklarerat via pappersblanketten får du dina skattepengar under vecka 32

Har du deklarerat på pappersblanketten eller om din e-legitimation tidigare har tagits ut för granskning får du dina skattepengar utbetalda i augusti under vecka 32. Från och med den 6 augusti kan du logga in och se om du får pengar tillbaka.

Har du inte anmält något mottagarkonto och ska få tillbaka 2000 kronor eller mer så skickas ett utbetalningskort hem till dig under vecka 33.

Skattepengar under 2000 kronor betalas inte automatiskt ut

Får du tillbaka under 2000 kronor görs ingen automatisk utbetalning utan du måste själv begära att pengarna ska betalas ut. Det gör du antingen via e-tjänsten Skattekonto eller genom att kontakta ditt skattekontor.


 

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Bolånebubbla? Vad händer med bolåneräntan? Fortsätter börsen upp?

3 minuters läsning

Hur ser du på bostadsmarknaden just nu? Har vi en bolånebubbla på gång? Nej, det tror jag inte. Prisuppgången på bostäder hänger ihop med växande befolkning, högre inkomster och lägre räntor. Framför allt har priserna sti...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)