Tio bisarra försäkringsfall

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Försäkring /
1 minuts läsning
Tio bisarra försäkringsfall

Ett försäkringsbolag i Storbritannien (RIAS) har sammanställt de mest annorlunda ersättningsanspråken de tog emot under 2014. Alla handlar om missöden där djur är involverade, bland annat en skäggagam.


1. En hund i staden Slough misstog bilden på husses TV för havet och beslutade sig att dyka i vilket orsakade skador på över 250 pund.

2. I Staden Rochester blev en man skrämd av en geting när han borstade sina tänder. När han försökte skrämma iväg getingen välte han ett glas vilket skapade sprickbildning i handfatet med skador på över 1000 pund.

3. En kattägare i staden Milton Keynes lämnade in ett ersättningsanspråk på 470 pund efter att hans katt hade vält en kopp kaffe över en laptop.

5. En duva knuffade ner en vas i toaletten i Northampton, vilket resulterade i ett ersättningsanspråk på 193 pund för en sprucken toalett.

6. En hund i staden Carlisle blev överraskad av dörrklockan. Hunden hoppade på sin ägares laptop och orsakade skador på ett värde av 470 pund.

7. Två bråkandes katter i Norwich slog omkull en TV som resulterade i ett ersättningsanspråk på 380 pund.

8. En man från staden Enfield smälte sin grill värd 1300 pund när han skulle grilla en hel gås.

9. I Belfast blev en man biten av sin skäggagam när han rensade dess tank. Bettet gjorde att mannen hoppade baklänges in i sin tv, vilket resulterar i ett ersättningsanspråk på 400 pund.

10. Två skator i staden Kilmarnock flög igenom och krossade ett växthus vilket resulterade i skador på 400 pund.

Peter Corfield, vd på försäkringsbolaget RIAS, kommenterar listan: "Inte varje ersättningsanspråk vi får in är enkla och det är intressant att djur har varit de främsta ”syndarna” under året. Det verkar som det mesta kan hända i hemmet och det bästa sättet att hantera det är att se till att du har rätt skyddsnivå i din hemförsäkring."


Bor du i lägenhet - Jämför hemförsäkring här >>

Bor du i villa - Jämför villaförsäkring här >>

Har du hund? Jämför hundförsäkring här >>

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Trots lägsta elpriset sedan 2007 skiljer det mycket mellan elbolagen

1 minuts läsning

  Spotpriset låg på 26,94 öre/kWh under 2014 Spotpriset är det rörliga pris som sätts varje dag på den nordiska elbörsen Nord Pool Spot. Spotpriset ligger till grund för hur elbolagen sätter sina priser till oss konsumenter. Under &a...

Föregående artikel