Världens dyraste bil - Topp 10

Världens dyraste bil - Topp 10

Världens dyraste bil genom tiderna är Rolls Royce Boat Tail för 23 miljoner euro. Se hela listan över världens dyraste bilar och hur mycket de kostar.

Har du cirka 230 miljoner kronor över? Då kan du köpa världens dyraste bil där lyx och elegans bara är förnamnet. Här ser du hela listan på världens tio dyraste bilar någonsin samt vilka några av ägarna är.
 

Topp 10 av världens dyraste bilar


1. Rolls Royce Boat Tail - 23 miljoner euro
Rolls Royce Boat Tail är med prislappen på 23 miljoner euro den dyraste bilen genom tiderna. Den är 5,79 meter lång med en V12 turbinmotor och 536 hästkrafter. Cabrioleten känns som en lyxyacht på land, därav namnet. Boat tail har tillverkats i totalt tre exemplar.

Vem äger världens dyraste bil då? Jo, ett av exemplaren är det inga mindre än superparet Beyonce och Jay Z som är stolta ägare till. För de övriga två exemplaren är ägarna hemliga.
 

2. Bugatti La Voiture Noire - 15,9 miljoner euro
Den här bilen tillverkades endast i ett exemplar och presenterades på Genèves bilsalong 2019. Den är en modern version av Bugatti Type 57 SC Atlantic från 1930-talet och har en 8-liters W16-motor som ger 1500 hästkrafter.

Vem äger då världens näst dyraste bil? Det är oklart, men några av de som ryktas vara ägare är fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo och den saudiske prinsen Badr bin Saud.
 

3. Pagani Zonda HP Barchetta - 15,7 miljoner euro
Det här är en unik bil som tillverkades för att fira grundaren Horacio Paginis 60-årsdag. Den har en 7,3-liters V12-motor och en kaross i kolfiber. Flera av de tekniska detaljerna kring denna bil är fortfarande en hemlighet. 
 

4. Rolls-Royce Sweptail - 11,6 miljoner euro
Det här är en specialbeställning från en anonym kund och Rolls-Royce har sagt att den är en av de dyraste bilarna som någonsin tillverkats. Den har en retroinspirerad design och en 6,75-liters V12-motor.
 

5. Bugatti Centodieci - 8 miljoner euro
Den här bilen tillverkades i en begränsad upplaga på tio exemplar och är en hyllning till Bugattis legendariska EB110-modell. Den har en 8-liters W16-motor som ger 1600 hästkrafter.
 

6. Lamborghini Veneno Roadster - 7,3 miljoner euro
Det här är en av Lamborghinis mest exklusiva bilar som tillverkades i en begränsad upplaga på nio exemplar. Den har en 6,5-liters V12-motor och kan nå en hastighet på över 350 km/h. Den har Lamborghinis klassiska skarpa linjer med inspiration från flygtekniken.
 

7. Mercedes-Benz Maybach Exelero - 7 miljoner euro
Den här bilen togs fram som en specialbeställning av däcktillverkaren Fulda och har en 700 hästkrafters V12-motor. Den har bland annat varit med i flera musikvideor och filmer.
 

8. Bugatti Divo - 5 miljoner euro
Den här bilen tillverkades i en begränsad upplaga på fyrtio exemplar och har en aerodynamisk design som är optimerad för höga hastigheter. Den har en 8-liters W16-motor som ger 1500 hästkrafter.
 

9. Koenigsegg CCXR Trevita - 4.2 miljoner euro
Det här är en specialversion av Koenigseggs CCXR-modell och har en kaross i diamantväv. Den har en 4,8-liters V8-motor, kan nå en hastighet på över 400 km/h och accelererar från 0-200 km/h på 8,75 sekunder.
 

10. Bugatti Chiron Super Sport 300+ - 3 miljoner euro
Det här är en av Bugattis senaste modeller med en topphastighet på över 490 km/h. Den har en 8-liters W16-motor som ger 1600 hästkrafter.
 

Sveriges dyraste bil


Även i Sverige finns det en hel del guldklimpar när det kommer till dyra bilar. Ferrari LaFerrari finns i 499 exemplar varav några finns i Sverige med ägare såsom Per Gessle och Zlatan, prislappen ligger på runt 45 miljoner kronor. Även Bugatti Chiron ligger runt 45 miljoner kronor i pris och finns i Sverige. Vill du ha en något billigare lyxbil ska du istället välja McLaren P1 Hybrid som ligger runt 15 miljoner kronor.
 

Lästips:

Leasa eller köpa bil – Vad är bäst?

Så mycket kostar en elbil per mil

Tvätta bilen – Tipsen som gör din bil skinande ren

Läst klart? Dags att jämföra bilförsäkring!

Jämför bilförsäkringar och hitta en bra försäkring för din bil.

ABC123

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.

Spartips för dig och din plånbok

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Skriv din e-postadress här

Läs vidare

Nästa artikel

Boräntorna stiger

1 minuts läsning

Den rörliga genomsnittsräntan steg från 3,73 till 3,93 procent. Genomsnittsräntan bunden på 3 år steg från 4,11 till 4,30 procent. Genomsnittsräntan bunden på 5 år steg från 3,98 till 4,13 procent. Lägst och högst...

Föregående artikel
Anläggnings-ID - Vad det är och hur du hittar det
1 minuts läsning