Varning för bedragare!

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Privatekonomi /
1 minuts läsning
Varning för bedragare!

Skatteverket går ut med en varning inför skatteåterbäringstider. Lämna aldrig ifrån dig kontouppgifter via SMS eller mejl.


De kommande dagarna kommer Skatteverket att betala ut drygt 23 miljarder kronor i skatteåterbäring - till 2,7 miljoner av svenskarna. I och med detta varnar Skatteverket för falska mejl och SMS där avsändaren ser ut att vara Skatteverket.

Skatteverket frågar aldrig om kontouppgifter i mejl eller SMS! 

Misstänker du att du fått ett falskt meddelande: 

  • Klicka aldrig på länkar!
  • Öppna inte bifogade bilagor!
  • Svara inte på meddelanden!


Skatteverket ber endast om kontouppgifter via sina e-tjänster som nås efter inloggning med e-legitimation.

Passa också på att öppna ett sparkonto med ränta

Just nu får du 0 procent i ränta från storbankerna men kan få upp till 1 procent hos nischbankerna med insättningsgaranti och fria uttag.

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Börja spara i fonder! Det är inte svårt.

4 minuters läsning

I artikeln är jag tydlig med att man inte behöver kunna massa om fonder och aktier för att spara framgångsrikt. Siffror visar på att nästan ingen, inklusive proffsen, slår marknaden över tid - hur duktiga de än är. Att köpa marknaden (dv...

Föregående artikel