Vilket kreditkort är bäst?

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Lån / Kreditkort /
2 minuters läsning
Vilket kreditkort är bäst?

Med tanke på den uppsjö av kreditkort som finns på marknaden är den frågan omöjlig att svara på. Hur du använder kortet är helt avgörande.


Använder du kreditkortet för att köpa på kredit och betala långt senare? Ja, då gäller det att hitta ett kort med låg ränta:

  1. Handelsbanken Platinum       5,40 procents ränta
  2. Coop MedMera Visa                 9,45 procents ränta
  3. Re:member Flex                        9,74-20,24 procents ränta (individuellt satt)

 

Utnyttjar du lång kredit på ditt kort och betalar ränta är det troligtvis bättre att ansöka om ett privatlån. Ofta är räntan lägre på privatlån än på kreditkort. Du kan istället ansöka om privatlån och se om du kan få lägre ränta.

Använder du kortet för stora inköp eller för att t.ex. resa i jobbet med höga resekostnader som följd? Då är kanske en hög kreditgräns är viktigt:

 

  1. British Airways Visa kort          10 000 - 500 000 kr
  2. Marginalen Gold                       15 000 - 200 000 kr
  3. Marginalen Traveller                  5 000 - 150 000 kr

 

Har du kreditkortet endast som reserv ifall du någon gång skulle behöva använda det? Då kan årsavgiften vara avgörande för dig:

Det finns många kort med noll kronor i årsavgift: Norwegian-kortet, re:member Flex, IKANO kreditkort, Volvokort Visa, OKQ8 VISA, Villaägarnas Medlemskort och Skandia Visa Betal- & kreditkort, hemköp betalkort VISA, Preem Privatkort, Statoil Mastercard och Shell MasterCard.

Behöver du använda krediten ofta men vill slippa betala ränta? Många räntefria dagar blir då viktigt:

Ett flertal kreditkort har upp till 60 räntefria dagar: Supreme Card Gold, Supreme Card Woman, GE Money Bank, Volvokort Visa, ICA Bankkort Plus, Multicard Premium, Skandia Visa Betal- & kreditkort, Statoil Mastercard och SEB Master Card.

Summa summarum:

Fundera först på vad som är viktigt för dig och hur du vill kunna använda kortet. Gör sedan en jämförelse för att ta reda vilket kort som är mest prisvärt för dig.

Jämför kreditkort, betalkort & bensinkort

Jämför privatlån och hitta bästa räntan

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Fick du tillbaka på skatten? Besked idag på skatteverket.se

2 minuters läsning

Deklarera idag eller före den 5 maj Den 5 maj är inlämningsdatumet för årets deklaration vare sig du deklarerar på blankett, elektroniskt eller via sms. Deklarerar du på elektroniskt väg och har föranmält ett bankkonto så har du m&ou...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)