Vinnaren av bilen och titeln Sveriges Mästersparare är…

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Privatekonomi /
1 minuts läsning
Vinnaren av bilen och titeln Sveriges Mästersparare är…

”Med en bra blandning av allvar och humor ger spartipset ”spartips inför vintern” oss ett välgjort och kreativt tips om hur vi kan spara in på klädkontot och samtidigt spara in på miljön.”


Vi har fått många roliga, galna, bra och kreativa spartips i tävlingen Sveriges Mästersparare och vill tack alla som har medverkat i tävlingen.

Efter noga överväganden bestämde juryn att Josef Granbergs spartips ”spartips inför vintern” vinner tävlingen Sveriges Mästersparare. Vi kontaktade honom för att gratulera till den fina titeln och till vinstbilen – en Volkswagen high up!

Hur känns det?
- Det känns fantastiskt roligt! Detta är mer än vad jag någonsin kunnat hoppas på! Hur skoj som helst!

Hur kom du på sparidén?
- Vet inte riktigt! Kom nog att tänkta på en utställning som jag var på nyligen som handlade om vår påverkan på miljön…Sen kom jag att tänka på den här strumpidén. Känns som ett problem alla kan knyta an till, med uddastrumpor! Ja på den vägen är det.

Har du sytt något mer på sistone?
- Tyvärr inte! Tycker det är roligt att sy men är väl egentligen inte så duktig. Det blir nog min fru oftast som syr om något ska sys. Sen har vi en liten dotter här hemma så tiden går till annat! Men att sy verkar ju vara en lönsam affär så vi får väl se framöver.

På plats två och tre hittar vi två mycket bra spartips som vinner varsin elcykel

Datafläktar under elementen av Jonny Widell – om hur man kan spara in rejält på elförbrukningen

Mål+prioritera+vilja+tålamod=Sydafrika av Camilla Ohlsson – om hur en vanlig familj kan spara in till drömresan

Stort grattis till Josef, Jonny och Camilla!

 

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Farliga missuppfattningar som kan leda till inkasso!

2 minuters läsning

Genom åren har jag stött på några vanliga missuppfattningar som faktiskt kan leda till att man får ett inkassokrav helt i onödan. Eller ännu värre; låter bli att försöka hitta en lösning när man har problem med skulder. #1...

Föregående artikel