Låna även när banken säger nej


Ibland vill man låna pengar trots att banken säger nej. Då är det läge att ge sig ut på Internet - där finns en hel flora av låneinstitut som inget hellre vill än att låna ut till dig. Titta gärna på Compricers tjänst Svårt att få lån där får du en översikt av bolag som erbjuder lån till de som kan ha svårt att få lån hos andra banker.

Men se upp - har banken sagt nej, beror det troligen på att den inte anser att du har råd med lånet. Tänk dig därför för en gång till innan du skriver på något låneavtal.

 

När du sedan väljer låneinstitut, var noga med att jämföra räntor och villkor. Tänk på att det inte finns några gratisluncher - den som lånar ut pengar gör det alltid för att få vinst. Hur du än vänder dig kommer du att betala mer för en vara du köper genom lån, än om du betalar kontant. Det gäller även så kallade räntefria lån.

Håll ögonen på det finstilta. Låneinstituten - oavsett om det gäller en bank eller ett postorderföretag - är enligt lag skyldiga att uppge den så kallade effektiva räntan. Det är räntan plus alla avgifter som tillkommer utöver den. Det kan vara uppläggningskostnad och aviavgifter. Den effektiva räntan visar vad lånet egentligen kostar.

Tänk också på att ju mer lån du behöver, desto dyrare blir det för dig.

På senare tid har det också dykt upp särskilda banker som specialiserar sig på att låna ut till personer som inte får vanliga banklån. Men då blir räntan alltid högre - banken måste kompensera sig för risken att en del låntagare inte kommer att kunna sköta sina lån. Här hittar du bankerna som kan hjälpa dig som tidigare fått ett NEJ.

Jämförs just nu Compricer

Trafikförsäkring, Mercedes-benz e240

Lägst årskostnad 2 004 kr
Högst årskostnad 4 016 kr
Att spara 2 012 kr

Jämför här