Compricer - Jämförelsetjänsten för privatekonomi

Ring oss på: 08 - 5000 2000

Öppettider: 9-18 (vardagar)

Snabblån/smslån - så funkar det!

Här kan du läsa mer om snabblån och se vad den effektiva räntan kan bli om du väljer ett snabblån eller smslån.

 

Välj lånebelopp och återbetalning samt fyll i total kostnad för lånet

Totalt att betala 5000 kronor
Lånebelopp 4500 kronor
Återbetalningstid 30 dagar
Effektiv ränta:
Uträkningen för den effektiva räntan ovan bygger på antagande att lånet återbetalas i en del om återbetalningstiden är upp till 30 dagar, annars månatlig återbetalning i lika stora delar. Som jämförelse kan sägas att den effektiva ränta på ett privatlån ofta ligger mellan ~7-20 %.

Vad finns det för alternativ till sms-lån/snabblån?


Du bör tänka igenom på om det verkligen är värt att betala så mycket för att få pengar snabbt. Först och främst fundera på om du verkligen behöver ta något lån. Det är inte att rekommendera att ta ett lån för att köpa något som faller snabbt i värde, såsom en tv eller mobiltelefon exempelvis. Du kanske istället kan spara ihop till det du tänker köpa via ett sparkonto med bra ränta.

Det andra du bör tänka igenom är om du inte kan dra ned på dina utgifter istället. Vi på Compricer hjälper dig gärna med de saker som vi kan! Hos oss kan du jämföra och förhoppningsvis sänka dina utgifter på exempelvis din bilförsäkring, hemförsäkring, elpris, bredband, mobiltelefon med mera!

Om månaderna är för långa för att pengarna ska räcka borde du försöka göra en budget där du grupperar dina olika utgifter och sätter dem mot dina inkomster varje månad. Du får på så sätt kontroll över vart dina pengar går. När du har fått denna överblick kan du sedan sätta ett tak för hur mycket du kan lägga på olika saker, såsom kläder, mat etc.

Om det är så att du av olika skäl inte har någon inkomst just nu kanske du tillfälligt kan låna pengar av någon vän eller släkting. Om inte det går och om du idag äger ditt boende så kan du kontakta din bank för att höra om du kan låna upp lite mer pengar på din bostad via ditt bolån.

Skillnaden mellan privatlån och smslån?


Det som kallas för privatlån är precis som snabblån/smslån, lån utan säkerhet. Men privatlån har en längre återbetalningstid och är på högre belopp. Eftersom privatlån ofta ställer lite högre krav på din ekonomi än vad snabblån gör så kan långivarna normalt sett erbjuda lån med effektiva räntor som är mycket lägre.

Som med alla lån bör du noga överväga om du verkligen måste ta lånet. Om du har gjort en kalkyl och känner dig säker på att du har råd att klara lånet så kan vi på Compricer hjälpa dig att hitta ett bra val för just dig. Du kan genom Compricer ansöka om privatlån och få erbjudanden från flera långivare. Det kommer enbart att synas en kreditförfrågan i din kredithistorik.
Här kan du läsa mer om tjänsten och ansöka om privatlån
.

Sedan 2011, när den nya konsumentkreditlagen kom på plats, är företag som tillhandahåller smslån och snabblån alltid skyldiga att göra en kreditprövning av den som ansöker om lån. Det verkar dock fortfarande vara en del snabblåneaktörer som inte tar någon kreditupplysning. Det kanske kan låta bra för dig som lånar, men skälet till detta är ju inte att de vill vara snälla mot dig. Deras mål är att få in så många låntagare som möjligt och om du inte kan betala tillbaka ditt lån kommer du att få dyra påminnelseavgifter och dröjsmålsräntor och sen riskera att hamna hos kronofogden.


Effektiva räntor för snabblån


Skälet till att den effektiva räntan på ett snabblån ofta blir så hög är dels att det ofta är uppläggnings- avgifter och aviavgifter som kanske inte låter så höga men procentuellt mot hur mycket du lånar så står de för en stor del av kostnaden. Dessutom räknas den effektiva räntan på årsbasis och eftersom lånen har så kort återbetalningstid så slår ovanstående kostnader mycket, vilket gör att den effektiva räntan blir hög. Den nominella räntan, dvs den riktiga räntekostnaden är i många fall låg eller till och med noll.

Det värsta med snabblån är kanske inte den effektiva räntan utan att du riskerar att hamna i en skuldfälla där du måste ta nya lån för att kunna betala tillbaka de gamla.
Har du dyra lån & krediter?

Vi hjälper dig hitta bättre alternativ!

Flera erbjudanden via en ansökan


Bara en kreditupplysning i din historik


Kostnadsfri tjänst


Ansök om privatlån

Senaste från Expertpanelen

2018-03-20

Fråga: Vilken PPM fondförvaltare ska jag välja? Eller hur väljer jag bra fonder själv?

Läs Johanna Kulls krönika här

Jämförs just nu!

Bilförsäkring

Hitta lägsta priset på din bilförsäkring! Du kan spara tusentals kronor på rätt val!
Ring 08-5000 2000!

Jämför bilförsäkring här

 
OM COMPRICER | KONTAKT | PRESS | JOBB | PERSONUPPGIFTSPOLICY | VILLKOR | COOKIES | FÖRSÄKRINGSFÖRMEDLING

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter
att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån.
Tjänsten är helt kostnadsfri för dig som konsument och vi hjälper även till via telefon.
Spara pengar med Compricer!
Compricer © 2018

Samlade tjänster för en bättre privatekonomi - vi jämför och förmedlar bästa priset för dig

CompricerLendoMittBolånKundkraft