Bredband - jämför och hitta bästa bredbandet

Bredband på Compricer

Ska du skaffa nytt bredband eller funderar du på att byta det bredband du redan har mot ett nytt? Då har du kommit helt rätt! Här kan du jämföra priser, hastigheter och villkor så du hittar det bästa och billigaste bredbandet för just dig.
Vi hjälper dig jämföra fasta och mobila bredband som går att få till din adress och det bästa av allt. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig!
Jämförelsen presenteras i samarbete med bredbandsval.se

Så hittar du ett bra bredband

 1. Fyll i din hemadress i sökrutan ovan
 2. Sökmotorn letar upp vilka bredband som finns tillgängliga på din adress
 3. Välj vilken typ av bredband du vill jämföra – fast eller mobilt
 4. Välj önskad hastighet och om du vill sortera listan utifrån något specifikt önskemål
 5. Jämför bredbandsbolagens erbjudanden och tryck på ”Gå vidare” för att göra en beställning
 6. Du skickas nu till bredbandsval.se där du kan slutföra din beställning. Klart!

Jämför bredband – Detta jämför vi

Aldrig någonsin har det varit så enkelt att jämföra bredband som nu. Det enda du behöver göra är att uppge din adress och vips får du förslag på olika bredband och leverantörer där du bor.
Bredbandsdjungeln kan vara snårig men med hjälp av vår kostnadsfria jämförelse kan du enkelt och smidigt hitta fram till rätt bredband och pris.
Vi jämför:

 • Hastighet
 • Bindningstid
 • Datamängd
 • Typ av teknik
 • Om hårdvara (router) ingår eller inte
 • Pris samt total kostnad

Byta bredband

Har du redan ett bredband idag? Är du missnöjd med den leverantör du har eller vill du bara se om det går att få ett billigare bredband?
Med vår jämförelse kan du snabbt hitta ett bra erbjudande och byta till ett bredband som passar just dig och ditt behov bättre.

Om bredband – Så fungerar det

Bredband är ett samlingsnamn för olika tekniker där snabb överföring av data är möjlig. Kanske har du enkla behov som att kunna surfa på internet, kolla din e-post eller göra enklare ärenden. Eller så har du höga krav på att ditt internet ska kunna hantera att spela spel eller titta på film och serier via.
Oavsett vilket behov du har finns det många olika tekniker för dig som vill skaffa bredband.

Olika tekniker – Fast bredband

Fast bredband kallas de tekniker där data överförs genom en kabel i marken. Exempel på sådana bredband är ADSL och VDSL som via telejacket i väggen går vidare ut genom telefonledningar i marken.
Andra exempel på fasta bredband är bredband via kabel-tv och fiber. Det senare växer i popularitet i takt med att allt fler stadsnät byggs ut.

Mobilt bredband

För dig som saknar fasta anslutningspunkter eller vill ha större flexibilitet är ett mobilt bredband att föredra.
Ett trådlöst bredband går via mobilnätet så det är viktigt att du har täckning där du vill kunna använda bredbandet. I vår jämförelse hittar du bredbandsoperatörernas täckningskartor där det framgår var det är möjligt att surfa trådlöst.
Beroende på vilken teknik som används kan du ibland stöta på namn såsom 3G, 4G och 5G. Det är helt enkelt ett begrepp för vilken generation som det mobila bredbandet använder sig av.
Med hjälp av jämförelsen ser du även den datamängd som ingår i respektive abonnemang och kontantkort eller om datamängden är obegränsad, så kallad fri surf.
En annan teknik är bredband via satellit. Då har du ett modem hemma och en parabol som tar emot signalen från satelliten.

Vanligaste sätten att surfa på

Enligt en undersökning från Internetstiftelsen år 2019 uppger 57 procent att de får sitt bredband via fiber. 32 procent använder ett mobilt bredband medan 10 procent använder ADSL respektive kabel-tv.

Hastigheter – Så snabbt bredband behöver du

Bredband säljs i olika hastigheter, megabit per sekund (Mbit/s), och det finns ofta mycket pengar att spara på att välja rätt bredband för det behov du har.
Många gånger marknadsförs bredband med att ju snabbare hastighet desto bättre men sanningen är att rätt hastighet är det bästa för dig.
Här under hittar du en generell guide kring hur du kan låta ditt behov styra vilken hastighet du behöver.

 • 8-10 Mbit/s: E-post, surfa, sociala medier och enklare aktiviteter
 • 25-60 Mbits/s: Som ovan + streaming av musik, TV och film
 • 100-150 Mbit/s: Som ovan + möjlighet att använda flera olika skärmar samtidigt (tv, dator, mobil osv.). Majoriteten av hushållen i Sverige har denna hastighet.
 • 250-300 Mbit/s: Som ovan + för dig som vill spela spel online och kunna ladda ner stora filer snabbt utan att bredbandet påverkar upplevelsen negativt
 • 500-1200 Mbit/s: För dig som har väldigt höga krav på att ditt bredband ska vara snabbt

Ofta kan du se att hastigheten presenteras som exempelvis 100/10. Då betyder det att nedladdningshastigheten är 100 Mbit/s och uppladdningshastigheten 10 Mbit/s.
Hastigheterna uttrycks normalt som en maxhastighet. Ett tak för hur hög hastighet du som mest kan få ut av ditt bredband. Eftersom det kan finnas begränsningar i ledningar, hård- och mjukvara eller liknande kan den uppmätta hastigheten bli lägre.
På nätet finns det olika kostnadsfria test där du kan se hur snabbt ditt bredband är och vilken faktisk hastighet du har. Det kan vara bra att känna till att ett bredband inte kan avvika för mycket från maxhastigheten du köpt.

Internetleverantörer i jämförelsen

Det finns mängder av olika internetleverantörer som erbjuder bredband i Sverige. Om du försökt jämföra utbudet på egen hand har du säkert märkt att det i praktiken är omöjligt. Med hjälp av vår jämförelse kan du snabbt och enkelt se vilka bredband du kan få precis på den adress där du bor. Vi jämför bredband från:
A3, Bahnhof, Boxer, Bredband2, Bredbandsson, Comviq, Com Hem, Halebop, Hallon, Mediateknik, Net1, Net at Once, Ownit, Penny, Riksnet, Tele2, Telenor, Telia, Tre (3), Universal Telecom, Viasat samt VK Media.

Månadskostnad – Så mycket kostar ett bredband i månaden

Kostnaden för ett bredband varierar beroende på var du bor, vilka tekniker som finns tillgängliga samt vilken hastighet du vill ha.
För ett fast bredband på 100 Mbit/s via fiber hamnar månadskostnaden på omkring 300 kronor.
Ett mobilt bredband på 50 Mbit/s och 40 GB surf kostar ungefär 250-300 kronor i månaden.

Så mycket kan du spara på att välja rätt bredband

När du jämför bredband upptäcker du snart att priserna kan variera kraftigt mellan olika bredbandsbolag. Även om teknik och hastighet är i det närmaste identiska.
Det beror på att operatörerna kan ha varierande inriktning och olika kostnader för att erbjuda ett visst bredband där du bor.
Du som jämför bredband kan spara mycket pengar på att välja rätt erbjudande till lägsta möjliga pris.
Just nu kan du spara upp till 1 500 kronor per år med hjälp av jämförelsen.

Billigaste och bästa bredbandet just nu

För att hitta det billigaste och bästa bredbandet för dig just nu börjar du med att fylla i din hemadress. Inom mindre än 1 minut får du direkt på din skärm bredbandsbolagens aktuella priser och villkor.
Välj det bästa bredbandet för dig och skaffa ett billigt bredband du också!

5 bra saker att tänka på när du ska välja bredband

 1. Bestäm dig för vilken typ av bredband du vill ha (fiber, adsl, mobilt bredband osv)
 2. Bestäm dig för vilken hastighet du behöver (ju lägre hastighet ju lägre kostnad)
 3. Jämför aktuella priser för just din adress
 4. Jämför bindningstider och övriga villkor
 5. Välj det bästa bredbandet till det lägsta priset

Fördelarna med Compricer bredband

 • Kostnadsfri jämförelse
 • Bara bredband som faktiskt går att få på din adress
 • Hitta bästa bredbandet på mindre än 1 minut
 • Enkelt att beställa
 • Spara pengar

Om Compricer

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att fatta smartare beslut kring sin ekonomi.
Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.
Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn.
Vi har nöjda användare och det syns på Trustpilot där vi fått betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.
Jämförelsen presenteras i samarbete med bredbandsval.se

Jämför och skaffa ett bra bredband nu

Låt oss se vilket bredband som passar dig bäst. Börja med att fylla i din hemadress i sökrutan längst upp på sidan.
Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vill du beställa det bredband som är bäst för dig är det bara att trycka på ”Gå vidare” i listan. Enkelt och smidigt!

Vanliga frågor och svar om bredband

Vilket bredband kan jag ha?

Vilket bredband du kan ha beror på var du bor. När du jämför bredband på Compricer ser du vilka bredband som är tillgängliga på din adress. Exempel på olika tekniker är ADSL, kabel-tv, fiber, satellit och mobilt bredband.

Vad är bredband?

Bredband är ett samlingsnamn för olika tekniker där snabb överföring av data är möjlig.

Vad är mobilt bredband?

Ett mobilt bredband är en teknik där överföringen av data sker trådlöst genom mobilnätet.

Hur snabbt bredband behöver man?

Vilken hastighet som passar dig bäst beror på vilket behov du har men en vanlig hastighet som många väljer är 100 Mbit/s.

Vilket bredband är bäst?

Vilket bredband som är bäst beror på vilket behov du har. Läs våra ” 5 bra saker att tänka på när du ska välja bredband” för att hitta det bästa bredbandet för just dig där du bor.

Vad kostar bredband?

Kostnaden för ett bredband varierar beroende på hur du får bredbandet levererat och vilken hastighet du har. Ett fast bredband på 100 Mbit/s via fiber kostar ungefär 300 kronor i månaden. Ett mobilt bredband på 50 Mbit/s och 40 GB surf kostar ungefär 250-300 kronor i månaden.

Hur jämför man bredband på Compricer?

Börja med att fylla i din hemadress. Inom 1 minut får du upp olika bredband som går att få där du bor. Filtrera och sortera i listan för att hitta det bredband som passar just dig och jämför priser och hastigheter med mera.