Hej Brita!

Låter härligt att vara på Cypern så länge och bra att ni funderar över försäkringsskyddet innan ni reser. I alla hemförsäkringar ingår en reseförsäkring men den gäller oftast bara upp till 45 dagar. Ett fåtal hemförsäkringar täcker resor upp till 60 dagar. Reseförsäkringar via kort innehåller vanligtvis avbeställningsskydd och ger ersättning vid bagageförsening, men någon heltäckande reseförsäkring är det oftast inte tal om.

Ni behöver alltså ett bättre försäkringsskydd. Antingen kan ni komplettera er hemförsäkring med en utökad reseförsäkring eller teckna en separat reseförsäkring via ett företag som är specialiserad på just det. Ovanstående länkar går till Konsumenternas Försäkringsbyrå där ni kan jämföra villkor hos olika bolag.

På Konsumenternas Bankbyrås kortjämförelsesajt såg jag att det ändå verkar finnas någon form av olycksfallsförsäkring på ert kort, så innan ni tecknar en utökad eller ny reseförsäkring föreslår jag att ni kontaktar kortutgivaren för att ta reda på vad er kortförsäkring omfattar.

Hälsningar

Bodil Hallin
Familjeekonom, Ikano Bank