Hur fungerar reseskyddet?


Reseskyddet täcker behandling, vård och vid behov hemtransport ifall du skulle bli akut sjuk utomlands. Utan reseförsäkring kan det annars bli en dyr historia - dygnskostnaderna för intensivvård i exempelvis USA eller Thailand kan vara mycket höga. Skulle behov av akut hemtransport med ambulansflyg från semestermålet uppstå, riskerar det att bli en oöverkomligt dyr historia. För en rimlig penning får du detta på köpet när du tecknar en hemförsäkring.  

 

Reseskyddet i hemförsäkringen gäller under de första 45 dagarna av resan. Planerar du att vara borta längre än så bör du överväga att teckna en separat reseförsäkring innan din avresa. Efteråt är det för sent.

 

På ditt årliga försäkringsbrev finns vanligtvis en talong med bra tips och telefonnummer om du blir utsatt för stöld eller blir skadad utomlands. Där står också vilken larmcentral som det egna försäkringsbolaget har och som du bör kontakta om du råkar ut för en skada. SOS i Köpenhamn ägs gemensamt av de svenska försäkringsbolagen.  Det är rekommenderat att medföra talongen på resan, framförallt till USA och Asien. På den finns också en text på engelska, som visar att du har en försäkring och som underlättar för läkare på sjukhuset att veta vilka uppgifter han ska fylla i.

 

Reseskyddet finns i alla hemförsäkringar, men de kan skilja sig åt en hel del. Framförallt när det gäller skyddet för bagaget. Försäkringsbolag är också olika generösa med hur mycket man får i ersättning om till exempel planet blir försenat. Men om flygbolaget du reser med skulle gå i konkurs får du över huvudtaget ingen ersättning genom reseförsäkringen. Ta med reseförsäkringen i din jämförelse av innehållet i hemförsäkringen hos de olika bolagen.

 

Jämför hemförsäkring här

Jämförs just nu Compricer

Helförsäkring, Audi a6 allroad quattro

Lägst årskostnad 9 928 kr
Högst årskostnad 14 406 kr
Att spara 4 478 kr

Jämför här

Compricer

Senaste från Expertpanelen

2019-04-23
Fråga: Vilka skillnader blir det för våra pensioner nästa år med den nya M Kd budgeten?

Läs mer här

Senaste nyheterna Compricer

2018 års inkomstuppgifter för över 2,5 miljoner svenskar registrerade

2019-04-16

Nyhet

Lån I förra veckan kom taxeringsuppgifter för 2018 in i UCs system. Det innebär att när en kreditupplysning görs från och med nu så kommer 2018 års inkomstuppgifter att finnas med.

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Fyll i din e-postadress nedan:

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.