Vill du ha hjälp? Ring oss! 08-5000 2000

Hur fungerar reseskyddet?

Reseskyddet täcker behandling, vård och vid behov hemtransport ifall du skulle bli akut sjuk utomlands. Utan reseförsäkring kan det annars bli en dyr historia - dygnskostnaderna för intensivvård i exempelvis USA eller Thailand kan vara mycket höga. Skulle behov av akut hemtransport med ambulansflyg från semestermålet uppstå, riskerar det att bli en oöverkomligt dyr historia. För en rimlig penning får du detta på köpet när du tecknar en hemförsäkring.  

 

Reseskyddet i hemförsäkringen gäller under de första 45 dagarna av resan. Planerar du att vara borta längre än så bör du överväga att teckna en separat reseförsäkring innan din avresa. Efteråt är det för sent.

 

På ditt årliga försäkringsbrev finns vanligtvis en talong med bra tips och telefonnummer om du blir utsatt för stöld eller blir skadad utomlands. Där står också vilken larmcentral som det egna försäkringsbolaget har och som du bör kontakta om du råkar ut för en skada. SOS i Köpenhamn ägs gemensamt av de svenska försäkringsbolagen.  Det är rekommenderat att medföra talongen på resan, framförallt till USA och Asien. På den finns också en text på engelska, som visar att du har en försäkring och som underlättar för läkare på sjukhuset att veta vilka uppgifter han ska fylla i.

 

Reseskyddet finns i alla hemförsäkringar, men de kan skilja sig åt en hel del. Framförallt när det gäller skyddet för bagaget. Försäkringsbolag är också olika generösa med hur mycket man får i ersättning om till exempel planet blir försenat. Men om flygbolaget du reser med skulle gå i konkurs får du över huvudtaget ingen ersättning genom reseförsäkringen. Ta med reseförsäkringen i din jämförelse av innehållet i hemförsäkringen hos de olika bolagen.

 

Jämför hemförsäkring här

Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
El
Rörligt pris, bor i lägenhet, 3000 kWh/år
  • Lägst årskostnad 1 538 kr
  • Högst årskostnad 3 281 kr
  • Att spara 1 743 kr

Jämför här

Senaste från Expertpanelen
2019-11-16

Fråga: Är obligationer bästa sättet att spara?

Läs mer här

Senaste nyheterna
SBAB, SEB och Skandia höjer sina bundna boräntor.
SBAB, SEB och Skandia höjer sina bundna boräntor.
8 tips för att maxa pensionen utifrån de nya pensionsreglerna
8 tips för att maxa pensionen utifrån de nya pensionsreglerna
16,25 procent i ränta på kvarskatten from 13 november. Kan du inte betala kan det vara värt att låna!
16,25 procent i ränta på kvarskatten from 13 november. Kan du inte betala kan det vara värt att låna!

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.