Jämför och byt villaförsäkring

Vi hjälper dig hitta en bra och billig villaförsäkring. Eller letar du kanske efter en hemförsäkring?

Adress

Var ska villaförsäkringen gälla?

Adressuppgifter?

Postnummer: Olika områden innebär normalt sett olika försäkringspremier hos olika försäkringsbolag.

Försäkringsbolagen behöver veta vilken gatuadress och vilket år ni köpte huset för att kunna lämna en offert.

Storlek och hustyp

Vad är det för slags hus och storlek?

Storlek och hustyp?

Uppgifter om hustyp, om det finns källare och boyta samt biyta behövs för att få rätt premie och vara korrekt försäkrad.

Boyta är den yta som är användningsbar för boende medan biyta avser utrymme med begränsad användning. Exempel på biyta är garage som kan nås inifrån, pannrum som kan nås inifrån, soprum som kan nås inifrån, källarvåning under mark och den del av suterräng/sluttningsvåning som inte har kontakt med marknivå.

Övrig husinfo

Antal boende, badrum och bekvämligheter?

Övrig husinfo?

Ange antalet permanent boende i hushållet, antal badrum, om det är vattenburen värme och om det finns larm installerat.

Självrisk & Allrisk

Vilken självrisknivå och tillval vill ni ha?

Självrisk & allrisk?

Lösöre är ett ord för all din "lösa egendom" i ditt hem. Vilket betyder alla möbler, kläder och andra personliga ägodelar.

Allrisk kallas ofta för drulleförsäkring eller otursförsäkring och är ett extra skydd när olyckan är framme.

Byggnadsinformation

Snart klart! Några detaljerade uppgifter om villan kvar.
1
2
3

Om byggnadsinformation

Ange villans ursprungliga byggår, fullständiga fastighetsbeteckning och antal övriga byggnader i form av förråd, friggebod, garage med flera.

Använd Lantmäteriets gratistjänst
Min fastighet om du inte kan din fastighetsbeteckning.

Antal övriga byggnader syftar på alla byggnader och utrymmen som inte kan nås inifrån huset. De är fristående och/eller har en egen ingång. T.ex garage, förråd, friggebod med flera.

Om ägaren

En försäkring är individuellt prissatt och därför behöver försäkringsbolagen veta vem de ska hjälpa.

Om ägaren

Personnummer: Alla erbjudanden du får är personliga.

Telefonnummer: I den service vi erbjuder ingår det att vi ibland kontaktar våra kunder för att erbjuda kostnadsfri vägledning. Samtalet sker i marknadsföringssyfte.
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Villaförsäkring på Compricer

Letar du efter en bra villaförsäkring? Då har du kommit helt rätt. Här kan du jämföra villaförsäkringar och hitta en så billig och bra försäkring som möjligt till ditt hus.

Bor du i en lägenhet? Gå till hemförsäkring så hittar du en bra försäkring för dig där.

I denna tjänst hjälper vi dig hitta rätt försäkring till rätt pris oavsett om du vill byta den villaförsäkring du redan har eller bara vill teckna en ny försäkring till bästa möjliga villkor.

Jämför själv och teckna direkt online eller kontakta våra försäkringsrådgivare på 08 – 5000 2000 om du vill få hjälp med att hitta en bra villaförsäkring.

Oavsett vilket tillvägagångssätt som passar dig bäst är det helt kostnadsfritt att jämföra villaförsäkringar med Compricer.

Skillnaden mellan villaförsäkring och villahemförsäkring

Villaförsäkringar kan delas upp i två typer, villaförsäkring och villahemförsäkring. Namnen är snarlika men skiljer sig åt på en viktig punkt.

En villaförsäkring ersätter skador som sker på själva byggnaden och den tomt som huset är byggt på. Denna försäkring passar när du inte bor permanent i huset eller om du redan har en hemförsäkring sedan tidigare.

En villahemförsäkring täcker utöver själva byggnaden även dig, din familj och era saker. Exakt vad som ingår skiljer sig något mellan bolagen men generellt ingår ett ansvarsskydd, skydd vid överfall, stöld, reseskydd och rättsskydd. Bor du i en villa du äger är det en villahemförsäkring du ska ha.

Vi kan hjälpa dig med både villaförsäkring och villahemförsäkring. Börja med att använda vår tjänst ovan eller ring oss på 08 – 5000 2000. Oavsett vilket sätt som passar dig bäst är Compricer helt kostnadsfritt för dig att använda.

Villaförsäkringar – en trygghet om något händer

Det är viktigt att ha en villaförsäkring av flera skäl. Även om försäkringen inte kan skydda dig mot att en skada uppstår kan det vara bra att åtminstone ha ett ekonomiskt skydd om olyckan skulle vara framme.

För en relativt liten peng i sammanhanget får du i villahemförsäkringens grundutförande ett person- och egendomsskydd i form av ansvarsförsäkring, överfallskydd, reseförsäkring och rättsskydd samt ersättning vid stöld, brand, läckage och skadegörelse med mera.

Att resa utomlands utan en reseförsäkring innebär en stor risk. Värdlandet har kanske inte samma allmänna skydd som i Sverige, varför en skada, sjukdom eller olycksfall kan komma att bli mycket dyrt. Med en villahemförsäkring får du en reseförsäkring som gäller i 45 dagar (60 dagar hos en del försäkringsbolag) och som täcker dina grundläggande behov.

En villahemförsäkring gäller normalt för samtliga personer i hushållet som lever under familjeliknande förhållanden. Om du är inneboende, bor tillsammans med en vän eller hyr i andra hand bör du teckna en egen hemförsäkring.

En villahemförsäkring innehåller ett grundläggande skydd för dig och din bostad. Det är en mycket prisvärd försäkring som ger dig ersättning vid flera olika situationer om oturen skulle vara framme.

Compricer hjälper dig hitta rätt typ av villaförsäkring till rätt pris.

Så hjälper vi dig att hitta en bra villaförsäkring

För dig som vill jämföra själv:

1. Fyll i lite uppgifter om dig och din villa
2. Inom 30 sekunder får du svar från olika försäkringsbolag
3. Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online
4. Klart!

För dig som vill ha hjälp:

Ring våra försäkringsrådgivare på 08 – 5000 2000 så får du hjälp att hitta en bra försäkring för dig och ditt hus. Helt kostnadsfritt!

Jämför villaförsäkringar

När du använder vår jämförelse av villaförsäkringar får du fylla i lite uppgifter om dig och din villa. Det är för att vi ska kunna hämta in försäkringsbolagens priser och visa dessa för dig.

Normalt tar det inte mer än någon minut att fylla i alla uppgifter och försäkringsbolagens priser ser du direkt på din skärm.

Vi speglar alltid försäkringsbolagens aktuella priser. Det är alltså samma priser som du skulle fått om du gick direkt till försäkringsbolagen med den skillnaden att vi visar upp flera olika försäkringsbolag och deras respektive erbjudanden.

När du fyller i dina uppgifter och gör en jämförelse baseras svaren på just dig och din villa.

Och kom ihåg: Det är helt gratis att använda Compricer!

Byta villaförsäkring

Har du redan en villaförsäkring idag? Kanske har du fått en räkning från ditt nuvarande försäkringsbolag om att förlänga din försäkring men som känns lite dyr eller vill du bara se om du kan spara pengar på att byta villaförsäkring?

Oavsett varför du vill byta villaförsäkring är det enkelt och smidigt att göra det via Compricer. Snabbt går det också. Jämför och byt direkt här på sajten eller ring oss så hjälper vi dig med bytet.

En villaförsäkring gäller ett (1) år i taget. Som konsument har du alltid rätt att säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan villaförsäkring.

Så mycket kan du spara

Priset på villaförsäkringar kan variera kraftigt mellan olika försäkringsbolag.

När du gör en jämförelse på Compricer kan du se hur mycket det kostar att försäkra din villa hos det dyraste respektive billigaste bolaget. Många blir förvånade när de inser hur mycket pengar det faktiskt går att spara på att jämföra villaförsäkringar. Pengar du kan lägga på betydligt roligare saker än att betala för mycket i onödan till försäkringsbolagen.

Priset på villaförsäkringar

Priset på villaförsäkringar påverkas av en mängd olika faktorer. Det är därför samma hus kan variera så mycket i pris att försäkra mellan olika försäkringsbolag.

Vanliga faktorer som påverkar priset på en villaförsäkring är bland annat åldern för de som bor i huset, adressen, hur stor villan är samt försäkringens omfattning med mera.

I genomsnitt kostar en villahemförsäkring på Compricer ungefär 6 300 kronor men variationerna är stora. Använd vår kostnadsfria prisjämförelse för att hitta ett bra pris för just dig och din villa.

(När du läser om försäkringar stöter du ofta på begreppet premie istället för pris men det betyder samma sak)

Rabatter

Försäkringsbolagen ger ofta rabatter på priset. Det kan till exempel handla om att du samtidigt som du tecknar en villaförsäkring även köper andra typer av försäkringar (bil, båt, MC med mera).

Samlar du flera olika försäkringar hos ett bolag kan de ge dig en så kallad samlingsrabatt på priset. Det kan dock vara bra att känna till att det inte alltid lönar sig att samla försäkringar hos ett enda försäkringsbolag. Normalt är det bästa att jämföra försäkringar och välja den försäkring som för stunden är billigast.

En annan sak som kan ge rabatt på priset är om du har låtit installera ett godkänt inbrottslarm eller en vattenfelsbrytare.

Tillfälliga kampanjerbjudanden kan även innehålla rabatter på priset (dessa syns när du gör din jämförelse på Compricer).

Så får du en billig villaförsäkring

De flesta vill ha en så billig villaförsäkring som möjligt och det är precis vad vi hjälper till med. Vår jämförelse tar in priser från en mängd olika försäkringsbolag och matchar dem med just dig och din villa.

Nu slipper du betala för mycket i onödan utan kan enkelt och smidigt försäkra ditt hus till en så låg kostnad som möjligt.

Jämför och teckna själv online eller ring oss så hjälper vi dig att hitta en bra och billig villaförsäkring.

Innehållet i en villaförsäkring

Grundskyddet i en villaförsäkring är relativt likt mellan försäkringsbolagen och kan ge ersättning för skador som sker på själva byggnaden och den tomt som huset står på.

En villahemförsäkring täcker utöver själva byggnaden även dig, din familj och era saker. Normalt innehåller en villahemförsäkring ett ansvarsskydd, skydd vid överfall, stöld, reseskydd och rättsskydd.

Bor du i din villa så är det en villahemförsäkring du ska ha.

Villahemförsäkring

Egendomsskydd (lösöre). Ger ersättning för dina saker vid exempelvis brand eller stöld

Reseskydd. Ger bland annat ersättning för kostnader som kan uppstå om du behöver sjukvård när du befinner dig på en resa eller om du blir bestulen eller överfallen och liknande. De flesta villahemförsäkringar ger skydd i 45 dagar men en del bolag ger ersättning för resor som varar upp till och med 60 dagar

Rättsskydd. Kan ge ersättning för kostnader du har för juridiskt ombud vid en tvist

Överfallsskydd. Kan ge ersättning om du exempelvis blir överfallen

Ansvarsskydd (skadestånd). Kan ge ersättning om du krävs på att betala skadestånd

Som du ser innehåller en villahemförsäkring ett grundläggande skydd för mängder av olika situationer som kan uppstå om oturen är framme. Grundskyddet räcker ofta långt men för dig som vill utöka ditt skydd erbjuder försäkringsbolagen olika tilläggsförsäkringar.

Tilläggsförsäkringar

Utöver det grundläggande skyddet i en villaförsäkring kan du välja att frivilligt teckna olika tilläggsförsäkringar.

Några av de vanligaste är allriskförsäkring (även kallad drulle), utökat reseskydd, olycksfall på fritiden och ett utökat skydd för hemelektronik med mera.

Så väljer du rätt villaförsäkring

Det är viktigt att välja rätt omfattning i din villaförsäkring så du har det skydd du önskar.

Det grundläggande skyddet som en villahemförsäkring erbjuder ger ett bra skydd i de flesta fall men känner du att du vill ha ett utökat skydd för något sammanhang kan det vara klokt att addera en eller flera tillägg till din försäkring.

Om du inte bor i din villa eller om du redan har en hemförsäkring sedan tidigare kan det räcka att välja en villaförsäkring som ersätter skador på byggnaden och tomten.

Fullvärde

I en villahemförsäkring är villan i normalfallet alltid försäkrat till ett fullvärde. Det innebär att huset värderas till marknadsvärdet vid tillfället för skadan. Har du ett gammalt hus kan det förekomma att försäkringsbolaget väljer så kallad första risk, det vill säga sätter ett visst försäkringsbelopp som maxvärde på huset.

Lösöre – Välj rätt försäkringsbelopp

När du gör en jämförelse av villaförsäkringar finner du att du kan fylla i något som heter lösöre.

Det är helt enkelt en värdering av de saker du har i ditt hus. Till exempel möbler, kläder och andra personliga ägodelar.

Det är viktigt att beloppet du uppger för lösöret inte är lägre än värdet på det du har. I praktiken kan det vara svårt att beräkna vilket värde ens lösöre har men ett sätt kan vara att gå igenom dina saker och göra en uppskattning.

Är du osäker är det bättre att välja ett för högt lösöre än ett för lågt. Det kan vara lockande att välja ett lägre försäkringsbelopp (då priset på försäkringen ofta blir lägre till följd av det) men skulle oturen vara framme riskerar du att få en lägre ersättning om det visar sig att ditt faktiska lösöre är mer värt än det du uppgett.

Aktsamhetskrav

Försäkringsbolagen har rätt att göra avdrag på ersättningen om du inte följt de krav på aktsamhet som står inskrivna i försäkringsvillkoren, till exempel om du slarvat med att låsa dörrar eller fönster.

Avdragets storlek varierar beroende på graden av oaktsamhet. Grundregeln är att agera efter sunt förnuft. Håll reda på dina nycklar, lämna dem inte i närheten av bostaden och förse dem inte med namn och adress.

Om du misstänker att dina nycklar hamnat i orätta händer är du skyldig att snarast byta lås.

Särskilda aktsamhetskrav råder för stöldbegärlig egendom som medförs utanför ditt hus. Exempel på sådan egendom kan vara antikviteter, konstverk, äkta mattor, pälsar, kameror, musikinstrument, radio- och TV-apparater, datorer, smycken, vapen samt vin och sprit med mera.

Självrisk

Självrisk är den kostnad du själv måste stå för i samband med att något händer ditt lösöre, byggnad eller tomt.

Självrisken varierar mellan försäkringsbolagen men brukar vara omkring 1 500 – 2 000 kronor upp till och med 8 000 – 10 000 kronor.

För vissa skador gäller särskilda självrisker, exempelvis är självrisken för rättsskydd 20 % av kostnaderna och en förhöjd självrisk förekommer i vissa fall vid stöld av cykel.

Valet av självrisk påverkar priset på din villaförsäkring. En låg självrisk ger ett högre pris medan en högre självrisk ger ett lägre pris.

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad

Förköpsinformation är en sammanfattning av vad villaförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en villaförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en villaförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Compricer AB är registrerad som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och vi står under Finansinspektionens tillsyn.

Just nu jämför vi försäkringar från:
Accept, Alandia Båtförsäkring, Atlantica, Bilsport & MC, Dina försäkringar, evoli, Gjensidige, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin, Länsförsäkringar Stockholm, Moderna Försäkringar, PayDrive, Safetown Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Anmäla skada

Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din villaförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din anmälan för att få ersättning.

5 snabba tips till rätt villaförsäkring

Bestäm dig för om du behöver en villaförsäkring eller en villahemförsäkring
Fundera över om grundskyddet i försäkringen är tillräckligt eller om du vill ha något tillägg
Välj rätt lösöre (försäkringsbelopp)
Jämför försäkringsbolagens priser
Välj den billigaste villaförsäkringen som ger dig det skydd du vill ha

Om Compricer villaförsäkring

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra försäkringsrådgivare är experter på villaförsäkringar.

Vi har nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Jämför och teckna villaförsäkring

Låt oss hjälpa dig med att teckna en bra villaförsäkring. Gör en jämförelse och gå vidare själv med det bästa alternativet eller ring oss så hjälper vi dig.

Prata villaförsäkring med oss

Har du några frågor? Ring oss på 08 - 5000 2000 så pratar vi lite försäkring tillsammans. Våra rådgivare är experter på villaförsäkringar och finns här för att hjälpa dig. Helt utan kostnad!

Vanliga frågor och svar om villaförsäkring

Vad är en villaförsäkring?

Villaförsäkringar kan delas upp i två typer, villaförsäkring och villahemförsäkring.

En villaförsäkring ersätter skador som sker på själva byggnaden och den tomt som huset är byggt på. Denna försäkring passar när du inte bor permanent i huset eller om du redan har en hemförsäkring sedan tidigare.

En villahemförsäkring täcker utöver själva byggnaden även dig, din familj och era saker. Exakt vad som ingår skiljer sig något mellan bolagen men generellt ingår ett ansvarsskydd, skydd vid överfall, stöld, reseskydd och rättsskydd. Bor du i en villa som du äger så är det en villahemförsäkring du ska ha.

Vad kostar en villaförsäkring?

I genomsnitt kostar en villahemförsäkring på Compricer 6 300 kronor. Variationerna är dock stora och det finns många faktorer som påverkar priset på en villaförsäkring som exempelvis åldern för de som bor i bostaden, adressen, hur stor villan är samt försäkringens omfattning med mera.

Måste man ha en villaförsäkring?

Nej. Det finns ingen lag som säger att du måste ha en villaförsäkring men vi rekommenderar att du har en. Att stå utan en försäkring om oturen är framme kan bli mycket dyrt.

Vad ingår i en villaförsäkring?

Grundskyddet i en villaförsäkring är relativt likt mellan försäkringsbolagen och kan ge ersättning för skador som sker på själva byggnaden och den tomt som huset står på. En villahemförsäkring täcker utöver själva byggnaden även dig, din familj och era saker. Normalt innehåller en villahemförsäkring ett ansvarsskydd, skydd vid överfall, stöld, reseskydd och rättsskydd.

Vilken villaförsäkring är bäst?

Eftersom villaförsäkringar är individuella precis som behoven hos den som ska teckna försäkringen är den bästa försäkringen den som ger det skydd du vill ha till det lägsta priset.

Hos Compricer kan du jämföra villaförsäkringar och hitta en bra försäkring som passar just dig bäst.

Hur jämför man villaförsäkringar på Compricer?

På Compricer finns det två sätt att jämföra villaförsäkringar på. Antingen fyller du i dina uppgifter i vår jämförelse och får förslag direkt på bra försäkringar som passar dig. Vill du hellre prata med en försäkringsexpert kan du ringa våra rådgivare på 08 – 5000 2000. Oavsett vilket sätt som passar dig bäst är det helt kostnadsfritt att använda Compricer för att jämföra villaförsäkringar.

Kostar det något att jämföra villaförsäkringar?

Nej. Det är helt kostnadsfritt att använda Compricer.

Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
Bilförsäkring
Helförsäkring, Bmw 520i touring
  • Lägst årskostnad 12 100 kr
  • Högst årskostnad 12 100 kr
  • Att spara 0 kr

Jämför bilförsäkring

Senaste från Expertpanelen
2021-06-23

Fråga: Vilka stöd till oss pensionärer har presenterats i vårbudgeten?

Läs mer här

Nyheter för din plånbok
Bankerna sänker kalkylräntan
Bankerna sänker kalkylräntan
Så lurar du hjärnan att spara en miljon
Så lurar du hjärnan att spara en miljon
5 tips – så får du semesterkassan att räcka längre
5 tips – så får du semesterkassan att räcka längre

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.