93 % valde ett rörligt elavtal och nu betalas elpriskompensationen ut

Christina Sahlberg
Christina Sahlberg
1 minuts läsning
93 % valde ett rörligt elavtal och nu betalas elpriskompensationen ut

En rekordhög andel (93 procent) av alla som jämförde och bytte avtal via Compricer valde ett rörligt avtal i mars. Och om du är berättigad till elpriskompensation så kommer den, för de flesta, att betalas ut (dras av) på aprilfakturan.

Månadsmedelpriserna slog rekord i december 2021 för samtliga svenska elområden för att sen sjunka i Q1 2022.

För elområde 1 (Luleå) och elområde 2 (Sundsvall), så steg medelpriset från 43,9 öre per kWh i november 2021 till 66,7 öre per kWh i december 2021. I mars 2022 låg medelpriset på 22,9 öre per kWh. I elområde 3 (Stockholm) så steg medelpriset från 83,5 öre per kWh i november 2021 till 180,7 öre per kWh i december 2021. I mars 2022 låg medlepriset på 130,3 över per kWh. I elområde 4 (Malmö) så steg månadsmedelpriset från 112,6 öre per kWh i november 2021 till 187,4 öre per kWh i december 2021. I mars 2022 låg medlepriset på 154,5 öre per kWh.

Andel bundna respektive rörliga elavtal tecknade hos Compricer:

Andel tecknade elavtal per månad 2022

Under september och oktober 2021 såg vi en ökning i andelen bundna elavtal. Idag är det rekordmånga som väljer ett rörligt elavtal.

Andel tecknade elavtal per kvartal 2022Elkompensationen betalas ut under april för de flesta

Flera av de största elnätsbolagen börjar betala ut stödet under april. Du får stödet som ett avdrag på din elnätsfaktura. Kontakta ditt elnätsbolag om du har frågor runt din utbetalning.

Lästips:
Ekonomiskt stöd till 1,8 miljoner hushåll för höga elpriser

Vad kostar en kWh? – Få koll på din elräkning

Eon tar bort möjligheten att teckna bundet elavtal

Läst klart? Dags att jämföra elavtal!

Ange ditt postnummer nedan och hitta ett bra elavtal.

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag. År 2022 blev hon nominerad till Årets Sparprofil.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Uppsägning – Detta gäller när du säger upp dig

5 minuters läsning

Om att säga upp sig Vill du byta jobb eller trivs du helt enkelt inte på din arbetsplats och vill säga upp dig? I och med din uppsägning kan det dyka upp flera frågor som du behöver svaret på. Vilka är reglerna när du säger upp dig sjä...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 09.00 - 18.00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)