Är du en av dem som får dela på 27 miljarder kronor i juni?

Är du en av dem som får dela på 27 miljarder kronor i juni?

Nu är det dags för 3,5 miljoner svenskar att få 27 miljarder kronor tillbaka på skatten. Får du dina pengar redan denna vecka?

Är du löntagare, pensionär eller enskild näringsidkare och har deklarerat via internet, mobil, sms eller telefon så får du dina skattepengar redan denna vecka. Pengarna kommer att sättas in på ditt bankkonto under veckan, förutsatt att du senast den andra maj anmälde ett mottagarkonto för skattepengarna.

 

Granskas din deklaration får du pengarna efter sommaren

Har din deklaration tagits ut för granskning så finns det dock risk för att dina pengar kommer att betalas ut först i augusti eller september. Du kan logga in på skatteverkets e-tjänst skattekonto och kontrollera om och när du får tillbaka dina skattepengar.

 

Vad används skatteåterbäringen till?

Enligt en undersökning av TNS Gallup, på uppdrag av Nordea, så tänker 56 procent av oss spendera återbäringen på semestern och 55 procent kommer att sätta in pengarna i någon form av sparande. En tredjedel av oss vill använda pengarna för att göra förbättringar i hemmet. Kvinnor vill köpa nya möbler medan män föredrar ny elektronik.

 

Vill du spara pengarna? Jämför sparkonto eller kanske aktiedepåer?

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Kvinnor får bara 70 procent av männens pension!

1 minuts läsning

Det är idag få kvinnor i Sverige som inte förvärvsarbetar. Däremot är det många som jobbar deltid. Enligt PTKs rapport ”Kvinnors pensioner 2012” så är det en tredjedel av dagens sysselsatta kvinnor som har en avtalad arbetstid som unders...

Föregående artikel