Bästa mobiloperatören 2020 (enligt kunderna)

Telekom /
1 minuts läsning
Bästa mobiloperatören 2020 (enligt kunderna)

Funderar du på att byta eller skaffa nytt mobilabonnemang? Då kan en färsk undersökning om kundnöjdheten på telekommarknaden vara något för dig. Här hittar du de bästa mobiloperatörerna 2020 när kunderna själva får tycka till.

Pandemin utmanar mobilbranschen
Vem hade kunnat ana i början på året att ett virus i Kina skulle påverka hur vi svenskar uppfattar våra mobiloperatörer? För i takt med att allt fler svenskar börjat möta varandra digital har helt nya krav på tillgänglighet uppstått.

Plötsligt blev det tydligt vad en dålig mobiluppkoppling faktiskt kan innebära när farmor börjar låta som en robot eller när kollegorna fryser fast på skärmen mitt i det viktiga mötet.

Coronapandemin har påverkat hur vi uppfattar våra mobiloperatörer och det speglas i Svenskt Kvalitetsindex senaste undersökning kring kundnöjdheten på telekommarknaden.

De senaste årens positiva trend har brutits och branschen får hantera en allt mer krävande kund där tillgänglighet, enkelhet och flexibilitet blivit allt mer kritiskt.

Kanske känner du igen dig? Ett trilskandes WiFi eller snurrande ”loading”-hjul på skärmen…

Om undersökningen
Svenskt Kvalitetsindex undersöker varje år hur vi svenskar uppfattar våra mobiloperatörer. Årets undersökning bygger på närmare 2000 intervjuer under september månad.

Kundnöjdheten mäts på en skala mellan 0 till 100 där 0 är sämsta möjliga kundnöjdhet och 100 bästa möjliga.
Generellt kan man säga att branscher och företag med ett betyg under 60 har stora svårigheter att motivera sina kunder att stanna kvar hos sig medan ett betyg över 75 visar på en mycket stark relation mellan företaget och kunden.

Bästa mobiloperatören 2020 – Privatkunder
Bland privatkunder fick Halebop högst betyg följt av Comviq och Vimla. Sämre gick det för Telenor, Telia, 3 och Tele2 som hamnade i bott – under genomsnittet för branschen.

Operatör Betyg
Halebop 77,3
Comviq 76,2
Vimla 73,4
Hallon 71,3
Övriga 69,7
Branschen i snitt 69,2
Tele2 69,0
3 68,5
Telia 67,1
Telenor 65,8


Bästa mobiloperatören 2020 – Företagskunder
Bland företagskunderna hamnade Telia i topp följt av Tele2. Övriga mindre mobiloperatörer hamnade i bott följt av 3 och Telenor som alla ligger under snittet för branschen.

Operatör Betyg
Telia 68,8
Tele2 67,3
Branschen i snitt 66,9
Telenor 66,5
3 63,1
Övriga 62,8

 


Källa: Svenskt Kvalitetsindex okt 2020 – Pandemin förändrar kundkraven i telekombranschen

Skriven av Mikael Karlsson på Finansportalen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Bolån, privatlån, studielån, sms-lån m.fl. Så fungerar dom.

4 minuters läsning

Bolån Har du utrymme på ditt bolån, det vill säga att du kan låna mer med bostaden som säkerhet, är det ofta det billigaste sättet att låna. Var dock medveten om att det kan göra så att amorteringskravet höjs. Mer om bolån i...

Föregående artikel