Bli inte av med ränterabatten på bolånen!

1 minuts läsning
Bli inte av med ränterabatten på bolånen!

Var tredje bolånekund har fått ränterabatten borttagen enligt en undersökning av Villaägarnas Riksförbund.

 

Det har pratats mycket om vikten av att förhandla sina bolåneräntor i media på senare tid (läs mer). Vad som är viktigt att komma ihåg när man förhandlar är att se till att man får behålla sin ränterabatt över tiden. Ränterabatten är skillnaden mellan räntan som banken anger på nätet och den ränta som du får av banken och i själva verket betalar.

 

Var tredje har blivit av med sin ränterabatt

 

Enligt en undersökning av Villaägarnas Riskförbund så har var tredje bolånekund fått sin ränterabatt borttagen. Av dessa har åtta av tio inte fått någon information innan och hela 46 procent nekades att få tillbaka rabatten trots att omständigheterna kring lånen var de samma som tidigare.

 

1280 personer svarade på Villaägarnas webb-enkät i februari i år där frågor kring bolån och ränterabatter ställdes. Undersökningen visar att Handelsbanken, Nordea och Danske Bank ligger något över genomsnittet för banker där kunder har blivit av med sin rabatt. Nordea är den bank som oftast ger tillbaka borttagen rabatt vid ny förhandling.

 

Att tänka på vid en förhandling med banken om dina bolån (läs mer):

  • Se till att ha ränterabatten dokumenterad från banken. Hur stor den är och hur länge den gäller.
  • Kontrollera kontinuerligt att du har kvar rabatten. Kontakta banken direkt vid frågor.

 

Villaägarnas webb-enkät: Resultat av webbenkät om slopade ränterabatter

Jämför bolån

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Lär av experterna!

2 minuters läsning

Har du frågor om din privatekonomi? Compricers expertpanel svarar på frågor om lån, sparande, pension, försäkringar, deklaration, aktiehandel med mera.   Du kan ställa din egen fråga här eller läsa om vad andra har haft fö...

Föregående artikel