Elkunder har förlorat 845 miljoner i vinter på grund av inaktivitet!

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
El / Elpriser /
1 minuts läsning
Elkunder har förlorat 845 miljoner i vinter på grund av inaktivitet!

Cirka en femtedel av alla hushåll i Sverige betalar fortfarande tillsvidarepris på sitt elavtal. Tillsvidarepris får du om du inte gör ett aktivt val hos din elhandlare. Och det kan kosta dig det dubbla!


Enligt en sammanställning av Energimarknadsinspektionen ligger tillsvidarepriset 35 procent högre än priset på de rörliga avtalen. Högst pris för tillsvidareavtal för konsumenter i lägenhet har just nu Telje Energi med 171 öre per kWh, och Elverket Vallentuna El AB med 162 öre per kWh.

Bor du i en villa och förbrukar 20 000 kWh/år kan du betala 17 000 kronor per år i onödan.

Billigaste rörliga elavtalet just nu kostar 87 öre per kWh. Har du ett tillsvidareavtal kan du alltså betala nästan det dubbla mot vad du skulle behöva!

”Att elhandlarna håller ett högre pris för just tillsvidarepris beror delvis på att konsumenter med tillsvidarepris är mindre benägna att agera på marknaden. Företagen utnyttjar det faktum att konsumenterna stannar kvar trots att priset är högt” säger Sara Sundberg, avdelningschef på Energimarknadsinspektionen i ett pressmeddelande.

Ta dig en titt på ditt elavtal i helgen!

Leta fram en gammal faktura eller ring ditt elhandelsbolag och ta reda på om du har ett tillsvidareavtal med dem. Ett samtal är allt som krävs! Gå sedan in på Compricer El och skriv in ditt postnummer och jämför om du har det bästa elavtalet du kan få. Ring oss så hjälper vi dig kostnadsfritt att få det bästa el avtalet: 08-5000 2000

Läs mer om tillsvidareavtal och tillsvidarepris:

Välj elleverantör och spara upp till 12 000 kronor
Betalar du fortfarande dubbelt så mycket som du behöver?
Har du marknadens sämsta elavtal?
Jämför EL och spara pengar idag!

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Nya regler ger dig möjlighet till 50 000 skattefria kronor

2 minuters läsning

När du hyr ut en privatbostad, exempelvis din villa, ditt fritidshus, din bostadsrätt eller hyresrätt innebär det att du får betala 30 procent i skatt för hyresinkomsten. Du har dock rätt till ett schablonavdrag som tidigare låg på 21 000 kronor m...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)