Flytta sparpengarna och höj din ränta med 950 procent

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Sparande / Sparkonto /
1 minuts läsning
Flytta sparpengarna och höj din ränta med 950 procent

Flytta pengarna från ditt sparkonto hos storbanken till ett hos ett kreditinstitut och få nästan tio gånger så hög ränta!


Extremt låga räntor

Sedan år 1994 har reporäntan inte varit så låg som den är idag. Och nu tror bankerna att Riksbanken kommer att sänka räntan ytterligare den 27 oktober. Swedbank, SEB och Nordea tror på en sänkning till 0,05 procent.

Även sparkontoräntorna sjunker

Sedan sänkningen av reporäntan har de rörliga sparkontoräntorna sjunkit med 0,28 procentenheter i genomsnitt. Idag erbjuder Santander Consumer Bank bäst ränta på rörligt sparkonto med insättningsgaranti med 1,9 procent. Bäst ränta bland storbankerna erbjuder SEB med 0,2 procents ränta. Sänker Riksbanken räntan ytterligare vid nästa räntemöte kommer vi se sparkontoräntorna sjunka ytterligare.

Sparkonto bra på kort sikt

Sparar du till din pension eller till något långt fram i tiden är sparkonto inte att föredra. Spara istället i t.ex. aktiefonder med låga avgifter. Sparar du för att ha en buffert och för att kunna använda pengarna inom 1-2 år så är sparkonto ett bra alternativ. Men bara om du väljer ett konto med bra ränta.

Bäst rörlig ränta 15/10 med insättningsgaranti:

 

Santander Consumer Bank 1,90 %
GCC CAPITAL 1,90 %
Hoist Spar 1,85 %
SVEA DIREKT 1,80 %


Storbankerna

 

SEB 0,20 %
Swedbank 0,10 %
Handelsbanken 0,05 %
Nordea 0,00 %

 

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Pensionsavdraget försvinner – så här gör du för att fortsätta spara

2 minuters läsning

Vid årsskiftet sänks avdragsrätten för privat pensionssparande från 12 000 till 1 800 kronor om året. I och med att avdragsrätten sänks rejält nästa år och förvinner helt året efter är det mycket ofördelaktigt at...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)