Har du marknadens sämsta elavtal?

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
El / Elpriser /
1 minuts läsning
Har du marknadens sämsta elavtal?

Allt färre har ett tillsvidareavtal, den absolut dyraste avtalsformen på marknaden. Men det är fortfarande 18 procent av oss, dvs. närmare var femte konsument, som har marknadens sämsta elavtal, helt i onödan.


I början av 2000-talet betalade 65 procent av alla elkunder i Sverige tillsvidarepris. Ett tillsvidareavtal är det avtal vi får om vi inte aktivt väljer ett elbolag och ett elavtal. Avtalet löper tillsvidare och kostar landets elkonsumenter stora summor varje år.

Valde du ett elhandelsavtal när du bytte bostad sist?

Om svaret är nej eller om du inte vet, kontakta ditt elhandelsbolag idag och välj ett avtal. Enligt Energimarknadsinspektionen betalar de elkunder som inte har gjort ett aktivt val i genomsnitt dubbelt så mycket som kunder med ett rörligt avtal. För en villaägare kan det betyda att du betalar 10 000 kronor mer per år, helt i onödan. För dig som bor i lägenhet kan besparingen, bara genom att välja en avtalsform, bli drygt 1000 kronor per år.

Passa på att jämföra elhandlarnas elpriser

Nätavgiften kan du inte påverka. För transporten av elen är man låst till elnätsbolagens monopol. Men vilket företag som producerar elen går i dag att välja fritt. Och även här finns det många tusenlappar att spara.

Jämför el

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Varning för bakteriebomb! 39 600 bakterier i snitt på svenska sedlar och mynt!

1 minuts läsning

Enligt en undersökning gjord vid universitetet i Oxford, som SvD rapporterade om i förra veckan, så är våra pengar mycket smutsiga. Svenska och danska kontanter är de smutsigaste, de med flest bakterier på, i Europa. Under snittet hittar vi pundet med 18 20...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)