Ny tjänst: Jämför enkelt din nuvarande försäkring

Ny tjänst: Jämför enkelt din nuvarande försäkring

Vill du sänka kostnaden för din bilförsäkring? Har du dålig koll på vad du betalar idag? Gör en sökning med BankID hos oss så plockar vi upp din bilförsäkring och jämför den med andra alternativ.

En VW Polo (min bil) kostar just nu mellan 3 372 och 5 052 kronor per år att helförsäkra i vår jämförelse beroende på vilket försäkringsbolag jag väljer. Och i sökningen kan jag också se att jag idag betalar 4 224 kronor per år. Dags att byta!

Efter några sekunder får du upp ett sökresultat att spara eller agera på. Prova för att se hur mycket du kan spara - troligtvis mer än jag eftersom min bil är relativt billig att försäkra.

Så här gör du:

Gå in på www.compricer.se/forsakring/bil och skriv in ditt regnummer, vilken typ av försäkring som du vill ha (trafik-, halv- eller helförsäkring), ditt personnummer (eftersom priset varierar beroende på vem man är dvs ålder, tidigare skadehistorik, kön, var man bor mm) och ditt telefonnummer (om du vill). När ditt sökresultat är hämtat så ser du högst upp denna ruta:

Hämta uppgifter med Bank-ID

Klicka på knappen “Hämta uppgifter” och logga in med ditt BankID. I sökresultatet kan du nu se vad du betalar idag, din nuvarande självrisk, när din försäkring förnyas och hur mycket du kan spara på att byta försäkringsbolag.

Glöm inte att även se över innehållet i din försäkring. Täcker den det du vill att den ska täcka? Och har du rätt försäkring, dvs trafik-, halv- eller helförsäkring?


Lästips:

Compricers bilförsäkringsundersökning 2021

Jämför och byt bilförsäkring - spara!

 

Läst klart? Dags att jämföra bilförsäkring!

Jämför bilförsäkringar och hitta en bra försäkring för din bil.

ABC123

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.

Spartips för dig och din plånbok

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Skriv din e-postadress här

Läs vidare

Nästa artikel

Fastighetsbeteckning - allt du behöver veta

1 minuts läsning

Vad är fastighetsbeteckning? En fastighetsbeteckning är en unik beteckning som alla fastigheter i Sverige har. Fastighetsbeteckningen består av en bokstavskombination som representerar kommunen där fastigheten är belägen samt ett löpnummer som identifierar...

Föregående artikel
Hyra ut hus - allt viktigt du behöver tänka på
1 minuts läsning