Täcker din hemförsäkring dina värdesaker?

Täcker din hemförsäkring dina värdesaker?

Jag fick hem papper för förnyelse av min hemförsäkring i veckan där jag ser att årspremien har ökat med drygt 600 kronor i år. Min första tanke var att förnya den direkt genom att betala men sen tänkte jag att det vore nu nästan tjänstefel.


Så jag gick in och jämförde i vår försäkringsjämförelse. Och mycket riktigt kunde jag få en liknande försäkring för drygt 500 kronor mindre av ett annat bolag. Jag ringde upp mitt nuvarande försäkringsbolag och frågade varför priset gått upp så mycket. Svaret var att bland annat inbrott har ökat i mitt område vilket gör att de behöver öka premierna. Jag försökte pruta, berättade om att jag hade hittat en billigare försäkring, utan framgång.

Men innehållet är ju faktiskt ännu viktigare än priset. Så jag kollade noggrant upp att allt min nuvarande försäkring har, också finns i den nya. Att den täcker mitt lösöre, att drulle ingår och att självriskerna ligger i linje med min nuvarande försäkring med mer.Se över din hemförsäkring så att du har rätt skydd för det du vill försäkra. Till rätt pris. Ofta löper våra försäkringar på år efter år trots att våra förutsättningar ändras. Funder över vad du behöver i din försäkring, tex:

 • Har du ett dyrt smycke eller kanske en klocka? Kolla upp om din försäkring täcker föremålet både hemma och när du är utanför hemmet. Kanske kan ett tillägg i hemförsäkringen vara billigare att teckna än en separat försäkring för värdesaker.
   
 • Har du en för låg ersättningsnivå på lösöret?
   
 • Är alla som bor i hemmet inkluderade i försäkringen?
   
 • Har du drulleförsäkring?
   
 • Bor du i bostadsrätt? Missa inte att teckna bostadsrättstillägg.
   
 • Har du byggt till/ut utan att meddela försäkringsbolaget?

 

Compricer Försäkring kan du jämföra hem-, bostadsrätt- och villaförsäkring. Vill du ha hjälp av någon som kan försäkringar kan du ringa våra försäkringsrådgivare på 08-5000 2000.

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Är fordonsskatten rättvis?

1 minuts läsning

”Fordonsskatten är ju sådan att alla betalar samma summa i skatt för samma typ av bil oavsett hur långt de kör. Vilket gör till exempel en som kör 800 mil som jag betalar 3 000 kronor om året vilket gör att jag betalar 3.75 kronor per mil f&ou...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 09.00 - 18.00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)