Jämför och byt hemförsäkring

Vi hjälper dig hitta en bättre och billigare försäkring till ditt hem! Eller letar du efter villaförsäkring?

Adress

Var ska hemförsäkringen gälla?

Adressuppgifter?

Försäkringsbolagen behöver veta vilken adress din förfrågan gäller för att kunna lämna en offert.

Postnummer:
Postnummerområden ger olika premier hos olika försäkringsbolag.

Om boendet

Typ av lägenhet påverkar din försäkringspremie. Letar du efter en villaförsäkring?

Om boendet?

Ange om du bor i hyresrätt eller bostadsrätt. Notera att jämförelsen avser lägenhet, alternativt en bostad som du hyr. Om du vill försäkra en villa klicka här.

Lösöre

Uppskatta värdet av sakerna du har i boendet, de ingår i din hemförsäkring.

Lösöre?

Här anger du värdet på dina saker, t.ex möbler, glas, smycken, kläder osv. Det är viktigt att du väljer rätt belopp så att du inte blir under- eller överförsäkrad.

Allriskförsäkringen ersätter plötsliga och oförutsedda skador på dina saker. Kallas även "drulle". t.ex om du tappar din mobil i golvet så kan du ha rätt till ersättning.

Om dig

En försäkring är individuellt satt och därför behöver försäkringsbolagen veta vem de ska hjälpa.

Om mig?

Personnummer behöver försäkringsbolagen för att kunna lämna pris på försäkringen för just dig.

Telefonnummer (frivilligt): Fyll i ditt telefonnummer om du önskar att bli uppringd, helt kostnadsfritt, av en försäkringsrådgivare för experthjälp.
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Hemförsäkring på Compricer

Letar du efter en bra hemförsäkring? Då har du kommit helt rätt. Här kan du jämföra hemförsäkringar och hitta en så billig och bra försäkring som möjligt till din lägenhet.

Bor du i en villa? Gå till villaförsäkring så hittar du en bra försäkring för dig där.

Vi hjälper dig hitta rätt försäkring till rätt pris oavsett om du vill byta den hemförsäkring du redan har eller bara vill teckna en ny försäkring till bästa möjliga villkor.

Jämför själv och teckna direkt online eller kontakta våra försäkringsrådgivare på 08 – 5000 2000 om du vill få hjälp med att hitta en bra hemförsäkring.

Oavsett vilket tillvägagångssätt som är smidigast för dig är det alltid helt kostnadsfritt att jämföra hemförsäkringar med Compricer.

Om hemförsäkringar – Skaffa dig en grundtrygghet
Det är viktigt att ha en hemförsäkring av flera skäl. Även om försäkringen inte kan skydda dig mot att en skada uppstår kan det vara bra att åtminstone ha ett ekonomiskt skydd om olyckan skulle vara framme.

För en förhållandevis liten peng får du i hemförsäkringens grundutförande ett person- och egendomsskydd i form av ansvarsförsäkring, överfallskydd, reseförsäkring och rättsskydd samt ersättning vid stöld- och brandskada.

Att resa utomlands utan en reseförsäkring innebär en risk. Värdlandet har kanske inte samma allmänna skydd som i Sverige, varför en skada, sjukdom eller olycksfall kan komma att bli mycket dyrt. Med en hemförsäkring får du en reseförsäkring som gäller i 45 dagar (60 dagar hos en del försäkringsbolag) och som täcker dina grundläggande behov.

En hemförsäkring gäller normalt för samtliga personer i hushållet som lever under familjeliknande förhållanden. Om du är inneboende, bor tillsammans med en vän eller liknande eller hyr i andra hand bör du teckna en egen hemförsäkring.

En hemförsäkring innehåller ett grundläggande skydd för dig och din bostad. Det är en mycket prisvärd försäkring som ger dig ersättning vid flera olika situationer om oturen skulle vara framme.

Compricer hjälper dig hitta rätt hemförsäkring till rätt pris.

Så hjälper vi dig att hitta en bra hemförsäkring

För dig som vill jämföra själv:
 1. Fyll i några uppgifter om dig och din bostad

 2. Tryck på knappen

 3. Inom 30 sekunder får du svar från olika försäkringsbolag

 4. Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online

 5. Klart!
För dig som vill ha hjälp:

Ring våra försäkringsrådgivare på 08 – 5000 2000 så får du hjälp att hitta en bra försäkring för dig och din bostad. Helt kostnadsfritt!

Jämför hemförsäkringar
När du använder vår jämförelse av hemförsäkringar får du fylla i lite uppgifter om dig och din bostad. Det är för att vi ska kunna hämta försäkringsbolagens priser och visa upp för dig.

Normalt tar det inte mer än någon minut att fylla i alla uppgifter och försäkringsbolagens priser ser du direkt på din skärm.

Vi speglar alltid försäkringsbolagens aktuella priser. Det är alltså samma priser som du skulle fått om du gick direkt till försäkringsbolagen med den skillnaden att vi visar upp flera olika försäkringsbolag och deras respektive erbjudanden.

När du fyller i dina uppgifter och gör en jämförelse baseras svaren på just dig och din bostad.

Och kom ihåg: Det är helt gratis att använda Compricer!

Byta hemförsäkring
Har du redan en hemförsäkring idag? Kanske har du fått en räkning från ditt nuvarande försäkringsbolag om att förlänga din försäkring men som känns lite dyr eller vill du bara se om du kan spara pengar på att byta hemförsäkring?

Oavsett varför du vill byta hemförsäkring är det enkelt och smidigt att göra det via Compricer. Snabbt går det också. Jämför och byt direkt här på sajten eller ring oss så hjälper vi dig med bytet.

En hemförsäkring gäller ett (1) år i taget. Som konsument har du alltid rätt att säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan hemförsäkring.

Så mycket kan du spara
Priset på hemförsäkringar kan variera kraftigt mellan olika försäkringsbolag.

När du gör en jämförelse på Compricer kan du se hur mycket det kostar att försäkra din lägenhet hos det dyraste respektive billigaste bolaget. Många blir förvånade när de för första gången inser hur mycket pengar det faktiskt går att spara på att jämföra hemförsäkringar.

Pengar du kan lägga på betydligt roligare saker än att betala för mycket i onödan till försäkringsbolagen.

Priset på hemförsäkringar
Priset på hemförsäkringar påverkas av en mängd olika faktorer. Det är därför samma bostad kan ha så olika priser hos respektive försäkringsbolag.

Vanliga faktorer som påverkar priset på en hemförsäkring är bland annat åldern för de som bor i bostaden, adressen, hur stor lägenheten är samt försäkringens omfattning.

(När du läser om försäkringar stöter du ofta på begreppet premie istället för pris men det betyder samma sak)

Rabatter
Försäkringsbolagen ger ofta rabatter på priset. Det kan till exempel handla om att du samtidigt som du tecknar en hemförsäkring även köper andra typer av försäkringar (bil, båt, MC med mera).

Samlar du flera olika försäkringar hos ett bolag kan de ge dig en så kallad samlingsrabatt på priset. Det kan dock vara bra att känna till att det inte alltid lönar sig att samla försäkringar hos ett enda försäkringsbolag. Normalt är det bästa att jämföra försäkringar och välja den försäkring som för stunden är billigast.

En annan sak som kan ge rabatt på priset är om du har låtit installera ett godkänt inbrottslarm eller en vattenfelsbrytare.

Tillfälliga kampanjerbjudanden kan även innehålla rabatter på priset (dessa syns när du gör din jämförelse på Compricer).

Student
Du som är student kan ofta få rabatt på din hemförsäkring hos många försäkringsbolag.

Så får du en billig hemförsäkring
De flesta vill ha en så billig hemförsäkring som möjligt och det är precis vad vi hjälper till med. Vår jämförelse tar in priser från en mängd olika försäkringsbolag och matchar dem med just dig och din bostad.

Nu slipper du betala för mycket i onödan utan kan enkelt och smidigt försäkra ditt hem till en så låg kostnad som möjligt.

Jämför och teckna själv online eller ring oss så hjälper vi dig att hitta en bra och billig hemförsäkring.

Innehållet i en hemförsäkring

Grundskyddet i en hemförsäkring är relativt likt mellan försäkringsbolagen och innehåller:

 • Egendomsskydd (lösöre). Ger ersättning för dina saker vid exempelvis brand eller stöld

 • Reseskydd. Ger bland annat ersättning för kostnader som kan uppstå om du behöver sjukvård när du befinner dig på en resa eller om du blir bestulen eller överfallen och liknande. De flesta hemförsäkringar ger skydd i 45 dagar men en del bolag ger ersättning för resor som varar upp till och med 60 dagar

 • Rättsskydd. Kan ge ersättning för kostnader du har för juridiskt ombud vid en tvist

 • Överfallsskydd. Kan ge ersättning om du exempelvis blir överfallen

 • Ansvarsskydd (skadestånd). Kan ge ersättning om du krävs på att betala skadestånd

Som du ser innehåller en hemförsäkring ett grundläggande skydd för mängder av olika situationer som kan uppstå om oturen är framme. Du får mycket skydd för en förhållandevis liten peng men för dig som vill utöka ditt skydd erbjuder försäkringsbolagen olika tilläggsförsäkringar.

Tilläggsförsäkringar
Utöver det grundläggande skyddet i en hemförsäkring kan du frivilligt välja att teckna olika tilläggsförsäkringar.

Några av de vanligaste är allriskförsäkring (även kallad drulle), utökat reseskydd, olycksfall på fritiden och ett utökat skydd för hemelektronik med mera.

Så väljer du rätt hemförsäkring
Det är viktigt att välja rätt omfattning i din hemförsäkring så du har det skydd du önskar.

Det grundläggande skyddet som en hemförsäkring erbjuder ger ett bra skydd i de flesta fall men känner du att du vill ha ett utökat skydd för något sammanhang kan det vara klokt att addera en eller flera tillägg till din hemförsäkring.

Hemförsäkring - Bra att tänka på
En hemförsäkring skyddar dig, ditt hem och dina saker. Det är en prisvärd försäkring som ger dig mycket för pengarna, oavsett om du bor i en bostadsrätt eller hyresrätt.

Skaffa rätt hemförsäkring för det behov du har. Ha inte ett för högt försäkringsbelopp i onödan men heller inte ett för lågt så du blir underförsäkrad.

Se till att du får det skydd du vill ha. Är du osäker är det bara att kontakta oss på 08-5000 20000 så hjälper vi dig.

Hemförsäkring för bostadsrätt och hyresrätt
När du tecknar en hemförsäkring är det viktigt att du väljer rätt försäkring för just den boendeform du har.

Bor du i en hyresrätt räcker det med en hemförsäkring och de eventuella tillägg du vill ha.

Bor du i en bostadsrätt behöver du ha ett bostadsrättstillägg. Det beror på att du som bor i en bostadsrätt har ett utökat ansvar för underhållet av din lägenhet än vad den som bor i en hyresrätt har.

Lösöre – Välj rätt försäkringsbelopp
När du gör en jämförelse av hemförsäkringar finner du att du kan fylla i något som heter lösöre.

Det är helt enkelt en värdering av de saker du har i din bostad. Det är viktigt att det lösöre du uppger inte är lägre än det du faktiskt har. I praktiken kan det vara svårt att beräkna vilket värde ens lösöre har men ett sätt kan vara att gå igenom dina saker och göra en uppskattning.

Är du osäker är det bättre att välja ett för högt lösöre än ett för lågt. Det kan vara lockande att välja ett lägre försäkringsbelopp (då priset på försäkringen ofta blir lägre till följd av det) men skulle oturen vara framme riskerar du att få en lägre ersättning om det visar sig att ditt faktiska lösöre är mer värt än det du uppgett.

Självrisk
Självrisken är ett sätt för försäkringsbolaget att hålla nere sina administrativa kostnader genom att inte handlägga alla småskador samt att försäkra sig själva om att du som försäkringstagare är aktsam med din person och egendom.

Självrisken är den kostnad du själv måste stå för i samband med en skada.

Självrisken varierar mellan försäkringsbolagen men brukar vara omkring 1 500 – 2 000 kronor. För vissa skador gäller särskilda självrisker, exempelvis är självrisken för rättsskydd 20 % av kostnaderna och en förhöjd självrisk förekommer i vissa fall vid cykelstölder.

Villkor – Förköpsinformation och produktfaktablad
Förköpsinformation är en sammanfattning av vad hemförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en hemförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en hemförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.
Compricer AB är registrerad som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och vi står under Finansinspektionens tillsyn.

Just nu jämför vi försäkringar från:
Accept, Alandia Båtförsäkring, Atlantica, Dina försäkringar, Gjensidige, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, Länsförsäkringar Stockholm, Moderna Försäkringar, PayDrive, Safetown Försäkring, Svedea och Villaägarnas FörsäkringsService.

Anmäla skada
Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din hemförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din anmälan för att få ersättning.

Säga upp en hemförsäkring
En hemförsäkring gäller ett år i taget. Under den tiden kan du normalt inte flytta eller säga upp din försäkring.

Om ditt försäkringsbehov upphör kan du avsluta hemförsäkringen i förtid. Det kan till exempel vara om du skulle flytta ihop med någon som redan har en hemförsäkring eller om du säljer din bostad och flyttar utomlands.

I god tid innan perioden för din hemförsäkringen går ut skickar försäkringsbolaget ut information om en förnyelse i ett år till. Där framgår förfallodagen för hemförsäkringen vilket är den dag då du kan byta till ett annat försäkringsbolag om du skulle vilja.

5 snabba tips till rätt hemförsäkring

 • Fundera över om grundskyddet är tillräckligt eller om du vill ha något tillägg

 • Välj ett bostadsrättstillägg om du bor i en bostadsrätt

 • Välj rätt lösöre (försäkringsbelopp)

 • Jämför försäkringsbolagens priser

 • Välj den billigaste försäkringen som ger dig det skydd du vill ha

Om Compricer hemförsäkring
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra försäkringsrådgivare är experter på hemförsäkringar.

Vi har nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Jämför och teckna hemförsäkring
Låt oss hjälpa dig med att teckna en bra hemförsäkring. Gör en jämförelse nu och gå vidare själv med det bästa alternativet eller ring oss så hjälper vi dig.

Prata hemförsäkring med oss
Har du några frågor? Ring oss på 08 - 5000 2000 så pratar vi lite försäkring tillsammans. Våra rådgivare är experter på hemförsäkringar och finns här för att hjälpa dig. Helt utan kostnad!

Vanliga frågor och svar om hemförsäkring

Vad är hemförsäkring?

En hemförsäkring är en försäkring som kan ge ersättning om dina saker blir stulna eller skadade. Den innehåller även ett reseskydd, rättsskydd, överfallsskydd och ansvarsskydd samt skydd som eventuella tilläggsförsäkringar omfattar.

Vad kostar hemförsäkring?

En hemförsäkring som tecknas via Compricer kostar i snitt 1 900 kronor. Gör en kostnadsfri jämförelse idag för att se vilket pris just du kan få för din bostad.

Vad täcker hemförsäkring?

En hemförsäkring innehåller ett egendomsskydd, reseskydd, ansvarsskydd, rättsskydd, överfallsskydd samt eventuella övriga skydd som omfattas av en eller flera tilläggsförsäkringar.

Vad ingår i hemförsäkring?

I alla hemförsäkringar ingår ett egendomsskydd, reseskydd, ansvarsskydd, rättsskydd, överfallsskydd samt eventuella övriga skydd som omfattas av en eller flera tilläggsförsäkringar.

Vilken hemförsäkring är bäst?

Hemförsäkringar är individuella och det finns inte något försäkringsbolag som har en försäkring som passar alla lika bra. Genom att jämföra hemförsäkringar kan du hitta den hemförsäkring som är billigast och bäst för just dig och din bostad.

Måste man ha en hemförsäkring?

Nej. Det finns ingen lag som säger att man måste ha en hemförsäkring. Däremot rekommenderar vi alla att ha en. Att stå utan en hemförsäkring kan bli mycket kostsamt om oturen skulle vara framme.

Hur jämför man hemförsäkringar på Compricer?

Vi erbjuder två sätt för dig som vill jämföra hemförsäkringar. 1) Fyll i dina uppgifter i jämförelsen och inom 30 sekunder har du priser från olika försäkringsbolag direkt på din skärm. 2) För dig som hellre vill prata med någon av våra kvalificerade försäkringsrådgivare når du oss på 08 – 5000 2000. Oavsett hur du väljer att jämföra hemförsäkringar är det helt kostnadsfritt för dig och vi hjälper dig med hela processen om du vill. Även det helt kostnadsfritt!

Ja tack