67 procent dyrare att försäkra din bil om du bor i Rinkeby än om du bor i Danderyd

67 procent dyrare att försäkra din bil om du bor i Rinkeby än om du bor i Danderyd

Hur mycket du betalar för din bilförsäkring beror på många olika saker: Hur länge har du haft körkort? Var bor du? Hur parkerar du bilen? Vilken bil har du? Vilket försäkringsbolag väljer du?


Samma bil, samma person, samma försäkringbolag, OLIKA adress = helt olika pris

Vår jämförelse visar att det är 13 procent dyrare, i genomsnitt, att försäkra sin bil i Stockholm än i Helsingborg. Och det är hela 30 procent dyrare att försäkra sin bil i Stockholm än vad det är i Örnsköldsvik.

Även områden inom samma stad skiljer sig åt rejält. Att försäkra sin Volvo v70 med försäkringsbolaget If kostar drygt 7000 kronor/år i Enskede/Stockholm och 12 660 kronor/år i Tensta/Stockholm.

Samma bil, samma person, samma adress, OLIKA försäkringsbolag = helt olika pris

För en bilägare med en Volvo v70 boendes i Kista/Stockholm kan en jämförelse mellan försäkringsbolagen spara många tusenlappar, närmare bestämt 8 719 kronor/år i vår jämförelse. För en bilägare med en Audi A4 med bostadsort Helsingborg kan en jämförelse spara 5 676 kronor/år. Och bilägaren som bor i Örnsköldsvik kan genom att jämföra försäkringsbolag spara 2 574 kronor/år vid försäkring av sin Volkswagen Passat.

Varför sådana skillnader på premierna?

Försäkringsbolagen har olika skadehistorik med olika erfarenheter av hur det ser ut i olika områden. Bolagen fokuserar på olika kundgrupper och bilmodeller.

Jämför innehåll också!

Vad man får för pengarna är minst lika viktigt att ta ställning till. Att jämföra både pris och villkor kan ge dig både en billigare och bättre försäkring. Enligt en nyligen genomförd undersökning är det fortfarande en tredjedel av oss bilägare som aldrig har bytt försäkringsbolag för vår bilförsäkring, trots besparingsmöjligheterna som finns.


Till bilförsäkringsjämförelse Stockholm Helsingborg Örnsköldsvik

Till bilförsäkringsjämförelse Enskede Tensta Rinkeby Husby Kista Botkyrka

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Håll koll på bankernas bolåneränta, sparkonto-räntan och elpriset!

1 minuts läsning

Bolån Räntan på bolån fortsatte att sjunka under maj månad. I snitt har bolåneräntan sjunkit med mellan 0,07 och 0,09 procentenheter. Bättre Bolån erbjöd lägst listränta (3-mån) med 2,77 %. Bankerna erbjuder fortf...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 09.00 - 18.00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)