67 procent dyrare att försäkra din bil om du bor i Rinkeby än om du bor i Danderyd

67 procent dyrare att försäkra din bil om du bor i Rinkeby än om du bor i Danderyd

Hur mycket du betalar för din bilförsäkring beror på många olika saker: Hur länge har du haft körkort? Var bor du? Hur parkerar du bilen? Vilken bil har du? Vilket försäkringsbolag väljer du?


Samma bil, samma person, samma försäkringbolag, OLIKA adress = helt olika pris

Vår jämförelse visar att det är 13 procent dyrare, i genomsnitt, att försäkra sin bil i Stockholm än i Helsingborg. Och det är hela 30 procent dyrare att försäkra sin bil i Stockholm än vad det är i Örnsköldsvik.

Även områden inom samma stad skiljer sig åt rejält. Att försäkra sin Volvo v70 med försäkringsbolaget If kostar drygt 7000 kronor/år i Enskede/Stockholm och 12 660 kronor/år i Tensta/Stockholm.

Samma bil, samma person, samma adress, OLIKA försäkringsbolag = helt olika pris

För en bilägare med en Volvo v70 boendes i Kista/Stockholm kan en jämförelse mellan försäkringsbolagen spara många tusenlappar, närmare bestämt 8 719 kronor/år i vår jämförelse. För en bilägare med en Audi A4 med bostadsort Helsingborg kan en jämförelse spara 5 676 kronor/år. Och bilägaren som bor i Örnsköldsvik kan genom att jämföra försäkringsbolag spara 2 574 kronor/år vid försäkring av sin Volkswagen Passat.

Varför sådana skillnader på premierna?

Försäkringsbolagen har olika skadehistorik med olika erfarenheter av hur det ser ut i olika områden. Bolagen fokuserar på olika kundgrupper och bilmodeller.

Jämför innehåll också!

Vad man får för pengarna är minst lika viktigt att ta ställning till. Att jämföra både pris och villkor kan ge dig både en billigare och bättre försäkring. Enligt en nyligen genomförd undersökning är det fortfarande en tredjedel av oss bilägare som aldrig har bytt försäkringsbolag för vår bilförsäkring, trots besparingsmöjligheterna som finns.


Till bilförsäkringsjämförelse Stockholm Helsingborg Örnsköldsvik

Till bilförsäkringsjämförelse Enskede Tensta Rinkeby Husby Kista Botkyrka

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

1,5 % i avgift = 39 % lägre pension!

1 minuts läsning

Så här mycket av din pension förlorar du i avgifter Baserat på att du sparar till din pension i 33 år (den genomsnittliga spartiden i premiepensionssystemet) har Louise Svensson på bloggen Förvalt räknat ut hur stor inverkan fondens avgift har p&ar...

Föregående artikel