Black Friday och Giving tuesday. 7 tips.

Christina Sahlberg
Christina Sahlberg
2 minuters läsning
Black Friday och Giving tuesday. 7 tips.

Att handla på Black Friday behöver inte vara fel om du gör sin research och får ett bra pris på något du behöver. Och tycker du det är roligare att ge än att få, missa inte Giving Tuesday.

Mina 7 tips:
 
1. Bestäm dig innan rean börjar vad du vill köpa och vilken budget du har. Håll dig till din plan när erbjudanden börjar strömma in. Det är lätt att bli lockad att köpa saker du inte behöver annars.
 
2. Jämför varans pris på prisjakt eller pricerunner. Även om en butik ger en rabatt på 50 procent så kan produkten vara billigare hos en annan.

3. Kolla upp totalpris på ditt köp. Kanske har den billigaste butiken en dyr fraktkostnad vilket kan göra att kostnaden blir lägre om du handlar från en annan butik.

4. Kolla alltid upp prishistoriken så du vet om ditt köp är en bra deal. Håll koll på vad produkten brukar kosta och var uppmärksam på om produktens pris höjdes strax före att den reades ut. Det finns också produkter som går upp i pris under Black friday. Enligt prisjakt gick 10 procent av hörlurar och 34 procent av bildskärmar upp i pris under förra Black friday.

5. Ta inga snabba spontana beslut. Butikerna kommer att försöka få dig att ta snabba beslut genom att säga att erbjudandet gäller endast nu eller att det endast finns få antal kvar. Ett köp under stress blir sällan ett bra köp. 

6. Hittar du ingen bra deal på det du planerat att köpa så tänk på att det snart är mellandagsrea och sen blir det sommarrea och sen blir det någon annan rea. Du behöver inte handla just nu - det kommer bra och kanske till och med bättre erbjudanden senare.

7. Missa inte Giving Tuesday - dagen då man skänker till välgörenhet

Vi på Compricer är stolta över att vi stödjer Min Stora Dag och vill uppmärksamma dem inför Giving Tuesday. Så här skriver Min Stora Dag: “Efter Black Friday och Cyber Monday kommer den viktigaste dagen av dem alla, Giving Tuesday. Dagen då du istället för att fynda till reapriser får chansen att bidra till välgörenhet. Ibland är det roligare att ge än att få. Vi hoppas därför att du vill skänka en gåva som kan ge glädje både till dig och till barn som kämpar!”


Läs mer om vårt stöd till Min Stora Dag här: Hjälp oss stödja Min Stora Dag!

Här hittar du Min Stora Dag.

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Hur mycket sparar du varje månad på börsen?

2 minuters läsning

Ditt långsiktiga sparande ska du inte ha på ett sparkonto.  Du får bättre möjligheter till avkastning på börsen. Historiskt har Stockholmsbörsen avkastat runt 8 procent per år i genomsnitt, så en bra tumregel är att pengar som d...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 09.00 - 18.00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)