Fyra av tio som tappar bort bilen tror att den är stulen

Fyra av tio som tappar bort bilen tror att den är stulen

Julstressade föräldrar i en storstad som förirrat sig på en parkering i ett köpcentrum eller någon som tar bilen till en fest och taxi hem.


41 procent av de tillfrågade i ifs undersökning har någon gång tappat bort sin bil

Jag glömmer aldrig när jag som liten var på Disney world i USA med min pappa. Parkeringen där var enorm och vi hade absolut ingen aning om var vår hyrbil stod när vi efter en heldag skulle bege oss till hotellet. Vi fick snällt vänta tills de flesta hade åkt och fick sen åka runt med en parkeringsvakt tillsammans med ett 40-tal andra som inte heller hittade sina bilar. Till slut hittade vi den - resultatet blev bara lite senare ankomst till hotellet den kvällen.

För 5 procent av de tillfrågade som tappat bort bilen har det någon gång gått så långt att de hunnit göra en stöldanmälan hos försäkringsbolaget.

“Tidigare år har vi kunnat se en ökning av den här typen av fall just i december. När det är extra aktiviteter som ska hinnas med är det lätt hänt”, säger Caroline Starck, informationschef på If, i en kommentar. “Vi har fått höra många historier. Men som tur är kommer ju de flesta bilarna tillrätta, förr eller senare”, avslutar Caroline Starck.

Efter min Disney World händelse tar jag alltid bild på där jag ställer bilen. Det har hjälpt mig många gånger.

Har du tappat bort din bil någon gång?

För att få ersättning för stöld krävs det att du har en hel eller halvförsäkring.
Trafikförsäkring täcker inte stöld.

Just nu kostar en helförsäkring för Sveriges vanligaste bil (Volvo V70 2016 i Stockholm) mellan 5 652 kr och 14 667 kronor i vår jämförelse. Kan du sänka din premie?


Jämför både innehåll och pris på bilförsäkring här >>

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Så hög blir skatten på ISK och KF 2019

1 minuts läsning

En komponent som avgör hur mycket skatt du ska betala ett givet år på ditt investeringssparkonto (ISK) och/eller i din kapitalförsäkring (KF), är statslåneräntan den 30 november föregående år. Statslåneräntan fastställ...

Föregående artikel