Galet lyxiga kreditkort

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Lån / Kreditkort /
1 minuts läsning
Galet lyxiga kreditkort

Många av oss har kreditkort. Vanliga kreditkort som gör att vi kan spendera pengar som vi inte ännu har, kanske få bonus på våra inköp och vissa rabatter. Men några få har kort med diamanter på, får gratis flygbiljetter och VIP behandling vart de än beger sig.

 

American Express Black Card, även kallat Centurion Card

Amex Black är av de mest kända lyxkreditkorten. Det finns mycket hemlighetsmakeri runt detta kort men ryktet säger att fördelarna är många och exklusiva. Personlig shopping i exklusiva affärer, VIP-inträde på en mängd exklusiva lounger och concierge-service är några fördelar med kortet enligt ryktet. American Express offentliggör inte de krav som är nödvändiga för att få detta kort förutom att kortinnehavaren har en betydande nettoförmögenhet. Den genomsnittliga kortinnehavaren har över 16 miljoner dollar i tillgångar och årliga intäkter på 1,3 miljoner dollar.

 

Visa Infinite Exclusive Card, Sberbank, Kazakhstan

Tillverkat i rent guld pryds detta kort av 26 diamanter och pärlemor. Kostnaden för kortet är 700 000 kronor och du får betala 14 000 kronor i årlig avgift. Så vad får du? Fri access till VIP-avdelningar på väldens alla flygplatser, en iphone 5, en lyxig korthållare från Montblanc, concierge-service dygnet runt, en livförsäkring för 250 000 kronor, rabatt till hotell, restauranger, bilhyra med mer. Inget kort man lämnar in i baren direkt.

 

Chase Sapphire Preferred Card

Kortet riktar sig till hushåll i USA som tjänar minst 120 000 dollar per år. Förmåner inkluderar ingen utgiftsgräns, stort bonusprogram, reseförsäkring, förlängd garanti, resepoäng och identitetsskydd.

 

J.P Morgan Palladium

Kortet är utformat exklusivt för extremt kapitalstarka kunder med ett innehav på över 25 miljoner dollar i likvida medel. Det är tillverkat av rent guld med ägarens namn ingraverad. Förmånsboken för kortet är 57 sidor lång och innehåller bland annat exklusiv concierge-service, bonusprogram, gratis flygbiljett till medresenär och access till VIP lounger runt i världen.

 


Black Bull Card from Merrill Lynch

Detta kort är känt för de fria flygtimmarna på Marquis jets som kortinnehavaren har som förmån. Dessutom erbjuder kortet concierge-service, hotellrabatter, reseuppgraderingar, ett omfattande bonusprogram och mycket mer.

 

Köper du inte för 700 000 kronor om året, har en förmögenhet på över 25 miljoner dollar eller vill betala 14 000 kronor i avgift per år? Då kanske ett mer normalt kreditkort är mer passande?

 

Vilket kreditkort är bäst?

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Storbankerna tar ut skyhöga avgifter för dina pensions-försäkringar…

2 minuters läsning

Privat pensionssparande slopas – men avgifterna fortsätter och du förlorar pengar varje år År 2016 slopas avdragsrätten för privat pensionssparande. Men redan insatta pengar ligger kvar tills det är dags för pensionen. Och du fortsätter at...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)