Många vill byta bilförsäkring men kan inte

Många vill byta bilförsäkring men kan inte

Det skriver Risk & Försäkring och förklarar att i och med att de flesta försäkringsavtalen är ettåriga går det endast att byta försäkringsbolag en gång om året, vid årsförfallodagen. 3 av 17 bolag i Konsumenternas försäkringsbyrås jämförelse av bilförsäkringar har idag en kortare bindningstid än ett år.

“Försäkringsavtal får enligt lag vara upp till ett år och är oftast det. Det finns undantag och vi märker en trend att fler bolag blir mer flexibla och kortar bindningstiden”, säger Helen Bernerfalk, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå, i en kommentar.

De 3 bolagen med kortare bindningstid är Paydrive (0 dagar), Safetown (30 dagar) och WaterCircles (30 dagar).

Exempel på prisskillnader

Just nu skiljer det mellan 330 och 775 kronor per månad mellan bolagen i Compricers jämförelse för att försäkra min bil (VW Polo) utanför Stockholm. För mig skiljer det alltså mellan 3 960 kronor och 9 300 kronor per år för en helförsäkring. Billigast premier presenterade en av de tre bolagen med kortare bindningstid.

Kan du också spara in några tusenlappar om året genom att jämföra?

Läst klart? Dags att jämföra bilförsäkring!

Jämför bilförsäkringar och hitta en bra försäkring för din bil.

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Detta behöver du tänka på och göra innan 2019 blir 2020

5 minuters läsning

Ränteavdraget - vill du fördela om det?   På årets betalda räntor upp till 100 000 kronor gör att din skatt reduceras med 30 procent av ränteutgiften. På räntor över 100 000 kronor gäller 21 procents reducering.    &...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Få personlig rådgivning av våra handläggare, helt kostnadsfritt!

Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider: 09.00 - 18.00 (vardagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)