Se över dina avtal innan semestern och spar tusenlappar i höst!

Privatekonomi /
Se över dina avtal innan semestern och spar tusenlappar i höst!

Semestern är här eller närmar sig med stormsteg. Resor, god mat, utflykter och kanske en ny grill är exempel på utgifter som kan göra att bankkontot inte känns så välfyllt när hösten kommer. Se över dina fasta avgifter redan innan semestern så blir hösten lättare ekonomiskt.

El

Det viktigaste är att du ser till att du har gjort ett val av elhandelsbolag. Har du inte gjort ett val har du troligtvis ett tillsvidareavtal som kan vara dubbelt så dyrt som andra avtal. Du kan alltså betala tusentals kronor mer än vad du behöver. Jämför också det elbolag du har idag med andra elbolag och välj det mest kostnadseffektiva för din bostad.

Jämför elpriser och spara pengar idag >>

 

Försäkringar

Har du en bilförsäkring, en hemförsäkring, en fritidshusförsäkring och/eller kanske en båtförsäkring? Här kan det finnas mycket pengar att spara genom att jämföra försäkringsbolag. Överväg också att betala dina försäkringar årsvis då försäkringsbolagen ofta lägger på en extra kostnad om du betalar månadsvis.

Jämför alla dina försäkringar idag >>

 

Lån

Har du ett bolån med hög ränta? Enligt Claes Hemberg, Sparekonom Avanza Bank, så lyckas snittsvensken som prutar just nu sänka räntan med 0,37 procent. Det skulle betyda att du betalar knappt 4000 kronor mindre/år på ett bolån på 1,5 miljoner efter ränteavdrag.

Jämför bolån och hitta lägsta ränta >>

 

Har du kreditkortsskulder eller andra lån där du betalar en hög ränta? Har du en bostad där låneutrymme finns kan det vara en bra idé att ta ett större bostadslån och betala tillbaka kreditkorts och/eller låneskulderna. Om utrymme saknas kan du undersöka om du kan få en lägre ränta genom någon annat bank eller kreditinstitut. Ofta är räntan på ditt kreditkort högre än räntan du kan få på ett privatlån. Här kan du jämföra privatlån och hitta bästa räntan.

 

Sparkonto

Även om du har svårt att sätta av pengar till sparande varje månad kan det vara bra att jämföra sparkonton och se till att du får den bästa sparräntan. Kanske kan du se till att lönen går in på ett konto där du får ränta istället för på ett lönekonto utan ränta. Idag kan du få 2,95 procent i rörlig ränta på ett konto med insättningsgaranti. Bäst ränta för konto med fria uttag är just nu 2,55 procent, vilket kan jämföras med många lönekonton där räntan ofta är obefintlig.

Jämför sparkonton idag >>

En underbar semester och sommar önskar vi er alla!


 

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken "Fixa din privatekonomi: smarta lifehacks för mer pengar och ett rikare liv" på Roos & Tegnérs bokförlag.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Compricers Expertpanel
Ställ din fråga gällande privatekonomi
Din fråga har blivit skickad till expertpanelen.
Jämförs just nu
Bilförsäkring
Helförsäkring, Volkswagen, vw golf
  • Lägst årskostnad 9 536 kr
  • Högst årskostnad 18 655 kr
  • Att spara 9 119 kr

Jämför bilförsäkring

Bilförsäkring
Hitta lägsta priset på din bilförsäkring! Du kan spara tusentals kronor på rätt val!

Jämför här

Nyheter för din plånbok
Bästa mobiloperatören 2020 (enligt kunderna)
Bästa mobiloperatören 2020 (enligt kunderna)
Bolån, privatlån, studielån, sms-lån mf. Så fungerar dom.
Bolån, privatlån, studielån, sms-lån mf. Så fungerar dom.
Så skapar du en buffert på 30, 60, eller 100 000 kronor
Så skapar du en buffert på 30, 60, eller 100 000 kronor

Nyhetsbrev
Få tips och råd samt aktuella ämnen om privatekonomi till din brevlåda varje vecka.

Nyhetsbrev
Tack för ditt intresse! Vi har mottagit din anmälan att få vårt nyhetsbrev.

Du kan såklart avanmäla dig när du vill.

Min Stora Dag!
Vi stödjer MinStoraDag!
Tack alla ni som jämför och låter oss hjälpa er att spara pengar.
I gengäld stödjer vi MinStoraDag!
Compricer Wiki
Lär dig om privatekonomi med Compricers Wiki.

Gå till Wikin