Spara över 8000 kronor genom att jämföra bilförsäkring...

Spara över 8000 kronor genom att jämföra bilförsäkring...

...men glöm inte att titta på innehållet också.


Bättre innehåll kan förklara prisskillnader men oftast är det skadestatistik och vilken kundgrupp försäkringsbolaget fokuserar på som förklarar skillnaderna.

Premier mellan 16 372 kronor och 7 836 för en helförsäkring på en tre år gammal Volvo

Vi jämförde premien på en tre år gammal Volvo V70 2,4 D. Vi antog att bilen körs 10 000-15 000 km/år och att ägaren bor i villa och parkerar i eget garage.

Bor du i Flen får du betala mellan 5 113 och 8 555 kronor för en helförsäkring beroende på vilket bolag du väljer. Bor du i Sollentuna/Stockholm ligger premien på mellan 7 836 och 16 372 kronor. Det billigaste bolaget för försäkringen i Flen visade sig vara det dyraste bolaget för försäkringen i Sollentuna/Stockholm, vilket tydligt visar på vikten av att jämföra.

Att välja bostadsort utifrån hur dyr bilförsäkringen är kan bli svårt men att jämföra bilförsäkringar och se vilka bolag som ger dig den mest prisvärda försäkringen är betydligt lättare. Och glöm som sagt inte att också se över villkoren och innehållet i försäkringen.

Bättre innehåll kan förklara prisskillnaden men det finns ingen direkt koppling

Den vanligaste förklaringen till de stora prisskillnaderna är att försäkringsbolagen riktar sig mot olika kundgrupper och bilmodeller och har olika skadestatistik. Ofta kan alltså ett försäkringsbolag vara bra för en person och/eller bilmodell, samtidigt som samma bolag inte är lika bra för en annan person och/eller bilmodell.

Lycka till!

Jämför bilförsäkringar

 

 

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken "Fixa din privatekonomi: smarta lifehacks för mer pengar och ett rikare liv" på Roos & Tegnérs bokförlag.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Vind och solkraft är inte hela lösningen – du och jag är!

1 minuts läsning

Är ni som jag så var det ett tag sedan ni läste och funderade över energiförbrukningen i era hem. Och detta trots att de flesta av oss bryr oss våra pengar och om framtiden för vår planet. Och vi vet att vår energianvändning påverkar b...

Föregående artikel