Låna till kontantinsatsen - Compricer hjälper dig!

Låna till kontantinsatsen
Har du hittat en drömbostad eller går du i tankar att köpa ett hus eller en lägenhet men saknar den kontantinsats som banken kräver?

Då kan vi hjälpa dig. Vi vet nämligen vilka banker som kan erbjuda lån till delar av kontantinsatsen.

Bolånetak och kontantinsats
1 oktober 2010 infördes bolånetaket i Sverige. Det innebär att max 85 procent av värdet på en fastighet eller bostad kan finansieras med ett bolån. Resten, 15 procent, måste läggas in som så kallad kontantinsats.

Hur mycket man vill lägga som kontantinsats är upp till var och en men max 85 procent av bostadens värde kan alltså finansieras med ett bolån.

Räkneexempel
Om vi antar att den bostad vi vill köpa kostar 1 000 000 kronor kan vi som mest få ett bolån upp till och med 85 procent, det vill säga 850 000 kronor. Resten, 150 000 kronor, måste vi själva lägga som kontantinsats.

Bolån utan kontantinsats
Kontantinsatsen kan komma från sparade pengar eller genom lån och bidrag från föräldrar och släktingar med mera.

För dig som inte har pengar till kontantinsatsen kan vi hjälpa dig med delar av den. Vi känner nämligen till vilka banker som erbjuder lån till kontantinsats vid tecknande av bolån.

Låna till kontantinsats
Alla har inte ekonomiska förutsättningar att spara ihop till kontantinsatsen vilket gör att det kan det krävas ytterligare ett lån. Detta lån är vanligtvis ett så kallat privatlån. Räntan på dessa lån är normalt högre än ett bolån.

När du ansöker om ett bolån via oss kan du få hjälp med kontantinsatsen upp till och med 10 procent. Minst 5 procent behöver du dock ha själv.

Det innebär att för ett lån på 1 000 000 kronor kan du som mest låna 850 000 kronor i form av ett bolån. Kvar är 15 procent i kontantinsats där vi kan hjälpa till med 10 procent. De sista 5 procenten, det vill säga 50 000 kronor, behöver du ha själv.

Så hjälper vi dig som vill låna till kontantinsatsen
Vi på Compricer brinner för att hjälpa svenska hushåll med sin privatekonomi och hittills har vi hjälpt över 200 000 kunder med deras bolån. Varje dag hjälper vi kunder som annars har svårt att få bolån för att de saknar en tillräckligt stor kontantinsats.

Så här ansöker du om lån till kontantinsats via Compricer
 1. Skicka in din ansökan här. Det är helt gratis och du binder dig inte för någonting genom att göra det
 2. En handläggare tar emot din ansökan och tillsammans går ni igenom dina behov
 3. Vi undersöker vilka alternativ som finns på marknaden och kommer med förslag till dig
 4. Klart! Lånehandlingar skickas hem till dig och lånet utbetalas
Kom ihåg att din handläggare finns här för dig - hela vägen från ansökan till utbetalt lån.

Vi hjälper dig som behöver ett lån för att köpa:
 • Lägenhet (bostadsrätt)
 • Hus / villa (fastighet)
 • Radhus
 • Fritidshus
 • Övriga bostäder som står som säkerhet för lånet
Behöver du ett lånelöfte?
Skicka in din ansökan om lånelöfte så hjälper vi dig. Helt kostnadsfritt.

Fördelarna med Compricer
Det finns flera skäl för dig som vill ha ett bolån att prova oss:
 • Vi kan hjälpa till med kontantinsatsen
 • Vi jämför flera banker
 • Det är helt kostnadsfritt för dig
 • Personlig hjälp hela vägen
Om Compricer Bolån
Hittills har vi hjälpt miljontals svenskar med sin privatekonomi och fler än 200 000 kunder har fått ett bra bolån med hjälp av vår kostnadsfria tjänst.

Compricer är Sveriges ledande bolåneförmedlare och ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör och bostadskreditsförmedlare hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra bolånerådgivare innehar SwedSec-licens.

Vi har nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Låt oss hjälpa dig med ditt bolån
Skicka in din ansökan om bolån nu eller ring oss på 08 – 5000 2000 så ska vi göra vårt yttersta för att hitta en bra lösning åt dig!

Vanliga frågor och svar - Lån till kontantinsats

Vad är kontantinsats?

Kontantinsats är den del du själv måste lägga till när du vill köpa en bostad. I Sverige är det lag på att max 85 procent av bostadens värde får finansieras med ett bolån. Resterande del, 15 procent, måste exempelvis komma från sparade pengar eller genom ett privatlån.

Kan man låna till kontantinsatsen?

Ja. Det går att låna till kontantinsatsen och normalt sker detta genom ett så kallat privatlån.

Hur mycket kan man låna till kontantinsats?

Som mest kan vi hjälpa dig att låna 10 procent av bostadens värde. Resterande 5 procent behöver du lägga till själv.

Hur räknar man ut kontantinsatsen?

Sedan 1 oktober 2010 får man som mest låna 85 procent av bostadens värde i form av ett bolån. Resterande del, 15 procent, kallas kontantinsats. För att beräkna kontantinsatsen kan du multiplicera bostadens värde med 0,15. Till exempel blir kontantinsatsen för en bostad på 1 000 000 kronor 150 000 kronor (1 000 000 * 0,15).

Hur får man råd med kontantinsatsen?

Kontantinsatsen kan komma från många olika håll. Kanske har du pengar sparade sedan tidigare eller något av värde som du kan sälja. Kanske har du familj och släkt som kan ställa upp och hjälpa till? Du kan också få hjälp via oss att låna 10 procent av kontantinsatsen.

Hur kan Compricer hjälpa mig med kontantinsatsen?

Efter att du skickar in din kostnadsfria ansökan tar våra handläggare emot den. Tillsammans går ni igenom din ansökan och sedan ser vi över marknaden var du kan få det bästa erbjudandet. Vill du gå vidare så hjälper vi dig med allt som behövs för att du ska få lån till kontantinsatsen.

Vad kostar det att få lån till kontantinsatsen?

0 kr. Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper dig hela vägen från ansökan till färdigt lån.

Vill du ha hjälp med dina privatekonomiska avtal?
Ring oss!

Jämförs just nu
Bilförsäkring
Helförsäkring, Opel zafira tourer
 • Lägst årskostnad 7 368 kr
 • Högst årskostnad 15 190 kr
 • Att spara 7 822 kr

Jämför bilförsäkring