Emma Persson

Privatekonom Länsförsäkringar

Emma Persson
Emma Persson är privatekonom på Länsförsäkringar och expert med inriktning på bostadsmarknaden, sparande, pension, familjeekonomi och försäkring. Emma bevakar händelser som påverkar privatekonomin ur individens perspektiv och ger råd kring hur man bygger en finansiell trygghet för sig själv och sin familj.

Här på Compricer svarar hon på frågor om privatekonomi och ger tips och råd kring hur du kan förbättra din ekonomi.

Utbildning


Masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet.

Karriär


Emma har tidigare arbetat som privatrådgivare, affärsutvecklare och privatekonom för unga på Nordea samt som boendeekonom på SBAB.

Tre snabba frågor


1. Varför började du arbeta med privatekonomi?
- Därför att jag tycker att privatekonomi är själva navet i våra liv och ett så otroligt spännande ämne! En god privatekonomi är en möjliggörare av de drömmar och planer som kan ge oss ett rikare liv. Jag vill hjälpa alla att fatta kloka beslut inom ett område som många uppfattar som lite knepigt och till och med tråkigt. Mycket ansvar har idag lagts på individen och många behöver hjälp och stöd i det, vilket gör att jag känner att jag förhoppningsvis kan bidra till något gott!

2. Vad skulle du göra med pengarna om du vann en miljon kronor?
- Jag skulle investera varenda krona på börsen.

3. Vilket är ditt absolut bästa spartips?
- Att sätta upp en automatisk överföring till sparandet varje månad när lönen kommer och därmed vänja sig vid att leva på en lägre inkomst.

Senaste artiklarna från Emma