Bilförsäkring för företag –
jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra företagsbilförsäkring!
Privat
Företag
Idag har vi
hjälpt
150 personer!
ABC123

Compricer hämtar uppgifter kring fordonet för att få fram rätt erbjudande från försäkringsbolagen.
Är du osäker på vilken omfattning du behöver? Läs mer om helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring. Vid helförsäkring ska du ange vilken vagnskadesjälvrisk du vill ha.
0123456789

Organisationsnummer behöver försäkringsbolagen för att kunna lämna pris på försäkringen. För enskild firma är organisationsnumret samma som ägarens personnummer (10 siffror).
Välj...

Beräknad körsträcka behöver försäkringsbolaget för att kunna bedöma din skaderisk. En vanlig personbil körs cirka 1 000 mil per år.
Genom att fortsätta godkänner jag tjänstens allmänna villkor
och personuppgiftspolicy.
Genom att fortsätta godkänner jag tjänstens allmänna villkor och personuppgiftspolicy.
Paydrive
Länsförsäkringar Stockholm
Svedea
Lexus Försäkring
Toyota Försäkring
Dina Försäkringar
WaterCircles
Svedea
Toyota Försäkring
Dina Försäkringar
Länsförsäkringar Stockholm
WaterCircles
Lexus Försäkring
Paydrive

Spara pengar på ditt företag!

Helförsäkring, VW Golf
  • Högst årskostnad 9 355 kr
  • Lägst årskostnad 2 973 kr
  • Att spara 6 382 kr

Alltid på Compricer!

  • Samma pris som hos bolagen
  • Kostnadsfritt
  • Byt direkt!
Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av

Superbra service! Sparade 5000 kr om året på att byta försäkring. Proffsigt och bra! - A.G (nov 2022)

Compricer har förmedlat över 700 000 bilförsäkringar sedan 2010
- Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Våra kunder säger

“Super bra service!

Super bra service! Sparade 5000kr om året på att byta försäkring. Proffsigt och bra.”

Verifierat

“Compricer hjälpte mig att hitta billigare produkter.

Trevlig personal som verkligen vinnlade sig om att hitta lösningar och erbjuda mig en billigare produkt.”

Verifierat

“Inget annat än jättenöjd

har under årens gång fått hjälp med bra pris på alla mina försäkringar och elavtal!”

Verifierat
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. De recensioner som publiceras på hemsidan är utvalda och har kontrollerats av Compricer att de är faktiska kunder, vilket framgår genom texten “verifierat”. Genomsnittligt betyg baseras dock på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om dessa är kontrollerade eller inte. Genomsnittligt betyg beräknas genom att sammanställa alla recensioner, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, med beaktande av faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Bilförsäkring för företag

Bilförsäkring för företag
Letar du efter en bilförsäkring till en företagsbil? Då har du kommit helt rätt. Här kan du få kostnadsfri hjälp med att hitta en bra och prisvärd försäkring som passar just ditt företag.

Vi hjälper både dig som vill teckna en ny företagsbilförsäkring för första gången och dig som vill se om du kan byta till en bättre och billigare försäkring än den du redan har.

Så går det till1) Fyll i registreringsnumret och lite uppgifter om bilen och ditt företag

2) Tryck på knappen för att se försäkringsbolagens priser

3) Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online

Vill du hellre prata med våra försäkringsrådgivare så går det alldeles utmärkt. Ring oss på 08 - 5000 2000 (vardagar mellan 08:00 – 18:00).

Oavsett vilket sätt som är smidigast för dig så finns vi här och hjälper dig genom hela processen - helt kostnadsfritt!

Om ditt företag har flera bilar


Om du vill försäkra flera bilar kan du göra en ny jämförelse för respektive bil. Du kan även ringa till oss så hjälper en av våra erfarna försäkringsrådgivare dig med att hitta bra försäkringar för ditt företags bilar.

Christina tipsar

Om bilförsäkringar

Om bilförsäkringar
Enligt svensk lag måste varje bil som är i trafik som lägst ha en trafikförsäkring. Vill du ha ett mer omfattande skydd för exempelvis stöld, maskinskador och vagnskador med mera behöver du teckna en halv- eller helförsäkring.

Trafikförsäkring


Varje bil som är i trafik måste ha en trafikförsäkring. Den täcker skador som kan orsaka tredje part, personer eller annans egendom i händelse av en trafikolycka. En trafikförsäkring täcker inte skador på din egna bil om det är du som är vållande till skadan. För det behövs en halv- eller helförsäkring.

Halvförsäkring


En halvförsäkring innehåller det skydd som ingår i en trafikförsäkring samt normalt även skydd vid stöld, brand, glasskador, maskinskador, räddning och rättsskydd.

Helförsäkring


En helförsäkring innehåller det skydd som ingår i en trafik- och halvförsäkring. Dessutom ingår skydd vid vagnskador orsakade av en olycka eller skadegörelse.

En helförsäkring innehåller det mest kompletta skyddet för bilen och ditt företag.

Tillägg


Förutom trafik-, halv- och helförsäkringar kan du teckna olika typer av tillägg till din försäkring. Det kan exempelvis handla om tillgång till hyrbil, vägassistans och djurkollision med mera.

För en företagsbil kan det exempelvis vara viktigt att även egendom i bilen såsom verktyg och gods är försäkrat.

Självrisk


När du ska teckna en helförsäkring får du välja vilken självrisk du vill ha. Självrisk är den kostnad som företaget får betala i händelse av en vagnskada på bilen. En låg självrisk innebär ett högre pris på försäkringen medan en hög självrisk ger ett lägre pris.

Jämför och byt företagsbilförsäkring

Jämför och byt företagsbilförsäkring

Jämför bilförsäkringar för företag


När du jämför bilförsäkringar får du fylla i lite uppgifter om din bil och ditt företag. Det är för att vi ska kunna hämta in försäkringsbolagens priser och visa upp för dig.

Vi speglar alltid försäkringsbolagens aktuella priser. Det är alltså samma priser som du skulle fått om du gick direkt till försäkringsbolagen. Skillnaden med oss är att vi jämför flera olika försäkringsbolag och deras erbjudanden.

Vill du teckna en försäkring så kan du göra det snabbt och enkelt direkt online eller via telefon 08 - 5000 2000 (vardagar mellan 08:00 - 18:00).

Byta bilförsäkring för företag


Har du redan en försäkring för din företagsbil? Du kanske tycker den är lite väl dyr eller så vill du bara se om du kan hitta en som är billigare och bättre?

Normalt löper en bilförsäkring ett (1) år i taget. Du kan säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan bilförsäkring.

När huvudförfallodagen inträffar kan du se i försäkringsbrevet du fått från försäkringsbolaget. Bytet kan du göra själv online eller så hjälper våra erfarna försäkringsrådgivare dig. Oavsett vilket sätt som är smidigast för dig och ditt företag så är det helt kostnadsfritt att använda våra tjänster.

Teckna bilförsäkring på helgen


Många gånger görs bilaffärer upp under en helg. Om du behöver försäkra en bil under helgen kan du jämföra priser och teckna direkt i vår onlinetjänst.

Bra tips att tänka på


För att du ska få en så bra försäkring som möjligt finns det några saker att fundera över:

1) Vilket skydd behöver du?

2) Vad ska företagsbilen användas till?

3) Finns det egendom i bilen såsom verktyg eller gods med mera som du vill att försäkringen omfattar?

4) Finns det några andra behov du vill att försäkringen omfattar?

5) Hur långt kommer bilen åka per år?

Känner du dig osäker finns vi här för dig på 08 - 5000 2000 (vardagar mellan 08:00 - 18:00) om du har några frågor.

Spara pengar på ditt företags bilförsäkring

Spara pengar på ditt företags bilförsäkring

Så mycket kan du spara


Bilförsäkringar varierar mycket i pris mellan olika försäkringsbolag. Samma företagsbil kan skilja tusentals kronor att försäkra beroende på vilket bolag du vänder dig till. När du jämför bilförsäkringar hos oss kan du se vad det kostar att försäkra just din företagsbil bland de bolag som är med i jämförelsen.

Detta påverkar priset på en företagsbilförsäkring


Priset, eller premien som det även kallas, bestäms utifrån flera faktorer. Det vanligaste som påverkar priset är bilmodellen, hur gammal fordonet är, var det kommer befinna sig mest, körsträckan och försäkringens omfattning.

I vår jämförelse kan du hitta en bra försäkring för de flesta olika bilar såsom personbilar och lätta lastbilar med mera.

Rabatter


Många försäkringsbolag erbjuder olika typer av rabatter på premien. Det kan handla om att samla sina försäkringar på ett ställe, försäkra fler fordon samtidigt eller utnyttja tillfälliga kampanjerbjudanden. Vi har koll på försäkringsbolagens premier och kan hjälpa dig att hitta prisvärda försäkringar.

Teckna en bilförsäkring för ditt företag

Teckna en bilförsäkring för företag

Teckna idag


Låt oss hitta en bra och prisvärd försäkring till din företagsbil. Gör en jämförelse nu och gå vidare med det alternativ du tycker är bäst. Vill du hellre prata med någon av våra försäkringsrådgivare är det bara att ringa på 08 - 5000 2000 (vardagar mellan 08:00 - 18:00) så hjälper vi dig. Helt kostnadsfritt!

Vi kan hjälpa dig som driver verksamhet i:

- Enskild näringsverksamhet (enskild firma)
- Aktiebolag
- Handelsbolag eller kommanditbolag
- Ekonomisk förening
- Ideell förening

Om oss


Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en bilförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Compricer AB är registrerad som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och vi står under Finansinspektionens tillsyn.

Vi har även mycket nöjda kunder vilket syns hos den oberoende omdömessajten Trustpilot. Där har vi betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Vanliga bilmärken som du kan jämföra försäkringar till hos oss är Volvo, Volkswagen, Audi, BMW, Skoda, Ford, Mercedes och Toyota med flera. Vi jämför försäkringar till de absolut flesta vanliga och ovanliga bilmodeller.

Just nu jämför vi försäkringar från:
Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Villkor – förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad bilförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en beskrivning av försäkringens innehåll och syftar till att ge en kort överblick kring vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga försäkringsvillkor medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en bilförsäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Anmäla skada


Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din företagsbilförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

Vanliga frågor och svar om bilförsäkring för företag

Vad är en företagsbilförsäkring?

En företagsbilförsäkring är en försäkring som tecknas av ett företag för ett fordon som bolaget äger eller leasar.

Måste man ha en bilförsäkring för företag?

Enligt svensk lag måste varje bil som är i trafik som lägst ha en trafikförsäkring. Vill företaget ha ett mer omfattande skydd för exempelvis stöld, maskinskador och vagnskador med mera behöver du teckna en halv- eller helförsäkring.

Vad kostar en bilförsäkring för företag?

I snitt kostar en bilförsäkring som tecknas via Compricer mellan 4 300 – 5 300 kronor.

Vilken företagsbilförsäkring är billigast?

Företagsbilförsäkringar varierar mycket i pris beroende på vilket fordon som ska försäkras, var fordonet kommer befinna sig och vilken körsträcka det kommer ha med mera. För att ta reda på vilket försäkringsbolag som är billigast i vår tjänst kan du jämföra priser på just det fordon du vill försäkra.

Vilken bilförsäkring för företag är bäst?

Vilken bilförsäkring som är bäst beror på vilket behov ditt företag har. Jämför olika försäkringsbolag och hitta en försäkring som passar dig till ett bra pris.

Vad täcker en företagsbilförsäkring?

Beroende på hur omfattande skydd som önskas kan en företagsbilförsäkring täcka skador på bilen, stöld, brand, egendom, räddning och rättsskydd med mera. Till försäkringen kan olika tillägg tecknas som exempelvis hyrbil, vägassistans och djurkollision med mera.

Hur gör man för att teckna en bilförsäkring för företag?

För att teckna en bilförsäkring för ditt företag kan du göra en jämförelse direkt på sajten och teckna försäkringen själv. Du kan också ringa oss på 08 – 5000 2000 (vardagar mellan 08:00 - 18:00) så hjälper vi dig med din försäkring.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.