2018 års inkomstuppgifter för över 2,5 miljoner svenskar registrerade

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Lån /
2 minuters läsning
2018 års inkomstuppgifter för över 2,5 miljoner svenskar registrerade

I förra veckan kom taxeringsuppgifter för 2018 in i UCs system. Det innebär att när en kreditupplysning görs från och med nu så kommer 2018 års inkomstuppgifter att finnas med.

Deklarerade du före den 2 april utan ändringar så är det troligt att dina uppgifter har kommit in till UC. Det kan vara bra att veta om du tex vill ansöka om ett nytt lån eller omförhandla ett befintligt.

Bolån

Det är viktigt att se över ditt bolån då och då. Titta på vilka snitträntor bankerna erbjuder nya kunder och se till att även du har den lägsta ränta du kan få. Om du får ner din ränta från 2 procent till 1,5 procent så sparar du runt 2 000 kronor för varje miljon du lånar. Per år. Orkar du inte kolla runt själv så gör vi gärna jobbet åt dig, kostnadsfritt. Ansök här: Omförhandla bolån

Privatlån 
 
Om du vill få ner din ränta på dina privatlån är det bra att samla dina lån till ett lån. För de flesta innebär det en kraftigt sänkt månadskostnad när lånen du har kan lösas och istället uppgå i ett enda lån med bättre ränta.
 
Jämför också mellan olika långivare - både villkor och ränteerbjudande. Tänk på att du i normala fall inte kan få ett bindande ränteerbjudande från en bank förrän de har gjort en kreditupplysning på dig. Om du går till flera olika långivare blir det många kreditupplysningar vilket kan göra det svårare att få ett bra lån och i värsta fall kan det innebära att du nekas ett lån. Använder du istället en låneförmedlare gör du en ansökan, det tas en kreditupplysning på dig och du får svar från många långivare.
 
Vi hjälpte nyligen en kund att samla två privatlån till ett och kunde på så sätt hjälpa honom att få ner sin ränta från 7 procent (lån 1: 79 000 kronor) och 9 procent (lån 2: 111 000 kronor) till 5 procent. Han kunde spara drygt 6 000 kronor per år (ca 500 kronor i månaden).
 
Jämför privatlån och/eller ansöka hos oss här: Hitta ett bättre privatlån

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna


Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Vårbudgeten 2019: Så (lite) påverkar den din ekonomi

2 minuters läsning

Vårbudgetar brukar inte innehålla speciellt mycket nyheter som påverkar plånboken och så är fallet även i år. Budgeten är den första sedan januariöverenskommelsen mellan S+MP+C+L och omfattar reformer på totalt 4,5 miljarder krono...

Föregående artikel