2020 års inkomstuppgifter registrerade hos UC

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Lån /
2 minuters läsning
2020 års inkomstuppgifter registrerade hos UC

I förra veckan började taxeringsuppgifter för 2020 att komma in i upplysningscentralen (UC)s system. Det innebär att när en kreditupplysning görs så kommer 2020 års inkomstuppgifter att finnas med.

Deklarerade du digitalt före 30 mars utan ändringar så är det troligt att dina uppgifter har kommit in till UC. Det kan vara bra att veta om du tex vill ansöka om ett nytt lån eller omförhandla ett befintligt. Ansöker du med en ny taxerad inkomst kan det innebära en större möjlighet att få ett lån beviljat och därmed sänka dina kostnader.

Bolån

Det är viktigt att se över ditt bolån då och då. Titta på vilka snitträntor bankerna erbjuder nya kunder och se till att även du har den lägsta ränta du kan få. Om du får ner din ränta från 2 procent till 1,5 procent så sparar du 5 000 kronor (före ränteavdrag) för varje miljon du lånar. Per år. Orkar du inte kolla runt själv så gör vi gärna jobbet åt dig, kostnadsfritt. Ansök här: Omförhandla bolån

Privatlån

Om du vill få ner din ränta på dina privatlån är det bra att samla dina lån till ett lån. För de flesta innebär det en kraftigt sänkt månadskostnad när lånen du har kan lösas och istället uppgå i ett enda lån med bättre ränta.

Jämför också mellan olika långivare - både villkor och ränteerbjudande. Titta på den effektiva räntan. Tänk på att du i normala fall inte kan få ett bindande ränteerbjudande från en bank förrän de har gjort en kreditupplysning på dig. Om du går till flera olika långivare blir det många kreditupplysningar vilket kan göra det svårare att få ett bra lån och i värsta fall kan det innebära att du nekas ett lån. Använder du istället en låneförmedlare gör du en ansökan, det tas en kreditupplysning på dig och du får svar från många långivare.

Vi hjälpte nyligen en kund att samla två privatlån till ett och kunde på så sätt hjälpa henne att få ner sin ränta från 7 procent (lån 1: 80 000 kronor) och 9 procent (lån 2: 100 000 kronor) till 5 procent. Hon kunde spara drygt 6 000 kronor per år (ca 500 kronor i månaden).

Jämför privatlån och/eller ansöka hos oss här: Hitta ett bättre privatlån

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Bokförlaget Polaris. 2021 gav hon ut böckerna “Egen ekonomi” och "Ekonomikalendern" på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Bankernas räntor sjönk under Q1: Förhandlingstips!

2 minuters läsning

När vi summerade 2020 så kunde vi konstatera att genomsnittsräntan sjönk för både rörliga och bundna lån. Lägre upplåningskostnader för bankerna i kombination med större konkurrens är två förklaringar till de sjunkand...

Föregående artikel
Adress

Postadress:
Compricer AB
Luntmakargatan 18
111 37 Stockholm

Organisationsnummer:
556655-5727
Kundtjänst

Försäkring, El och Privatlån
Telefonnummer: 08 - 5000 2000
E-post: info@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 18.00 (vardagar)

Bolån
Telefonnummer: 0771 - 190 190
E-post: bolanservice@compricer.se

Öppettider:
09.00 - 17.00 (mån-tors)
09.00 - 16.00 (fredagar)
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Vi hjälper varje dag tusentals konsumenter att spara pengar genom att jämföra och byta leverantör inom exempelvis försäkringar, el och lån. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig och vi hjälper även till via telefon om du önskar. Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan känna dig trygg med att använda våra tjänster.
Compricer har blivit utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)
Utsedd till en av Sveriges 100 bästa sajter för åttonde gången (IDG)