Compricer har fått en ny expert: Sparekonom Claes Hemberg!

christina_sahlberg
Christina Sahlberg
Privatekonomi /
2 minuters läsning
Compricer har fått en ny expert: Sparekonom Claes Hemberg!

Vi har glädjen att presentera en ny expert till Compricers expertpanel: Claes Hemberg. Claes är sparekonom och författare och kommer att svara på Compricers läsares frågor om fonder, räntor, aktier, skatter med mer.


”Här hoppas jag diskutera fonder, räntor och aktier på ett sätt som väcker läsare som inte har insett hur enkelt och lönsamt det faktiskt är” säger Claes Hemberg

Compricers expertpanel har funnits sedan 2009

Compricers expertpanel är ett forum för frågor rörande lån, sparande, pension, försäkringar, aktiehandel, elpriser med mera. Läsarna (ni) ställer era frågor om privatekonomi till experterna och får sedan svar publicerade under expertpanelen.

”Vi är glada över att utöka vår gedigna expertpanel med Claes Hemberg som har ett lite annat fokus än våra andra experter. Jag tror att han blir ett perfekt komplement till vår panel” säger Jakob Tolleryd, VD på Compricer.

Claes är redan igång!

Claes började som expert i förra veckan och har redan svarat på en läsarfråga om vad man som sparare ska göra om man sitter på en hel massa Ericssonaktier.

”500 000 svenskar borde sälja Ericsson. För att bara äga en aktie är ett lotteri. Billiga fonder eller minst 5 aktier är receptet” svarar Claes.

Läs Claes hela svar här: Om man sitter på övervikt Ericssonaktier och ligger 25 procent minus. Vad gör man?

Vi har nu sex experter i vår expertpanel med olika kompetens och inriktning


Elisabeth Hedmark
är Länsförsäkringars privatekonom och har arbetat i bank och försäkringsbranschen i över 20 år. Hon följer förändringarna inom det privatekonomiska området och ger tips och råd i olika typer av media.


Katarina Wiberg
arbetar som pensionsrådgivare på SPP. Katarina har 25 års erfarenhet från pensionsbranschen, där hon arbetat i många år med bland annat planeringsrådgivning och olika typer av utbildningar i lag- och avtalsförsäkring för företag och privatpersoner.


Bodil Hallin
är Ikano Banks familjeekonom. Hon har arbetat som konsument- och budgetrådgivare i åtta år. Tidigare arbetade hon tio år i bank med både privatkunder och företagskunder. Hon ger information och råd i media om familjers vardagsekonomi.


Anne Lydén
är pensionsexpert på KPA Pension och är specialiserad på pensioner för kommun- och landstingsanställda. Hon är också certifierad rådgivare och hjälper dig i frågor som rör pensionen, i synnerhet tjänstepensionen.


Maria Ahrengart
har jobbat på Swedbank som privatekonom på institutet för Privatekonomi sedan 2005. Dessförinnan arbetade hon som nationalekonom/skatteekonom på Finansdepartementet i åtta år. Hennes specialområden är skatter, socialförsäkringar och hushållens ekonomi.


Claes Hemberg
är sparekonom och författare. Han inspirerar och vägleder sparare inom fonder, räntor, aktier, skatter mm. Han gör det på föreläsningar, bloggar, twitter och genom fler böcker om våra pengar. Claes är anställd på Avanza Bank.

Ställ din fråga till experterna redan idag! Till Expertpanelen

Christina Sahlberg, author

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom på Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och två år senare debuterade hon som författare med boken “Fixa din privatekonomi” på Roos & Tegnérs bokförlag. 2021 gav hon ut boken “Egen ekonomi” på samma förlag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Presidenteffekten säger att investerarna borde fira Obamas seger!

2 minuters läsning

Historiskt sett har år tre i presidentcykeln varit bäst tätt följt av år 4 Presidenteffekten säger att det tredje året av en mandatperiod för en amerikansk president är, i genomsnitt, det bästa året för aktier i USA. Data fr&ari...

Föregående artikel