Lär av experterna!

Privatekonomi /
2 minuters läsning
Lär av experterna!

Compricers expertpanel kan ge dig svaren på dina frågor! Se till att ställa din fråga om privatekonomi idag.

Har du frågor om din privatekonomi? Compricers expertpanel svarar på frågor om lån, sparande, pension, försäkringar, deklaration, aktiehandel med mera.

 

Du kan ställa din egen fråga här eller läsa om vad andra har haft för funderingar runt sin privatekonomi.

 

Här är våra experter:

Elisabeth Hedmark, Privatekonom Länsförsäkringar

Elisabeth Hedmark, Privatekonom Länsförsäkringar

Elisabeth Hedmark är Länsförsäkringars privatekonom och har arbetat i bank och försäkringsbranschen i över 20 år. Hon följer förändringarna inom det privatekonomiska området och ger tips och råd i olika typer av media.

 

Katarina Wiberg, Pensionsexpert SPP

Katarina Wiberg, Pensionsexpert SPP

Katarina Wiberg arbetar som pensionsrådgivare på SPP. Katarina har 25 års erfarenhet från pensionsbranschen, där hon arbetat i många år med bland annat placeringsrådgivning och olika typer av utbildningar i lag- och avtalsförsäkring för företag och privatpersoner.

 

Bodil Hallin, Familjeekonom Ikano Bank

Bodil Hallin, Familjeekonom Ikano Bank

Bodil Hallin är Ikano Banks familjeekonom. Hon har arbetat som konsument- och budgetrådgivare i åtta år. Tidigare arbetade hon tio år i bank med både privatkunder och företagskunder. Hon ger information och råd i media om familjers vardagsekonomi.

 

Anne Lydén, Pensionsexpert KPA Pension

Anne Lydén, Pensionsexpert KPA Pension

Anne Lydén är pensionsexpert på KPA Pension och är specialiserad på pensioner för kommun- och landstingsanställda. Hon är också certifierad rådgivare och hjälper dig i frågor som rör pensionen, i synnerhet tjänstepensionen.

 

Maria Ahrengart, Privatekonom Swedbank

Maria Ahrengart, Privatekonom Swedbank

Maria har jobbat på Swedbank som privatekonom på Institutet för Privatekonomi sedan 2005. Dessförinnan arbetade hon som nationalekonom/skatteekonom på Finansdepartementet i åtta år. Hennes specialområden är skatter, socialförsäkringar och hushållens ekonomi.

 

Ställ en fråga eller lär av tidigare läsarfrågor här:

till Expertpanelen >>

 

Senaste frågorna till vår panel:

  • Vad är vettigast om det är tre år kvar till pensionen - fond eller traditionell försäkring?
  • Hej! Om man går i borgen för någon, även sina barn, om dessa inte skulle betala, då är jag väl ersättningsskyldig till banken?
  • Hej! Jag är 52 år min inkomst är 24900 kr/mån. Jag har tänkt spara 1 000 kr/ mån i någon form av pensionsförsäkring eller vanligt sparkonto till min pension. Vad ger ni för råd, vad ska jag spara i för något?
  • Hej Jag håller på att bygga ut vårt hus och kostnaderna är ca 600 000 kronor. Skall jag betala med egna pengar eller låna? Vad tjänar jag mest på när det gäller räntor och avdrag osv.
  • Hur fungerar det med bilförsäkring i andra länder? Har exempelvis alla europeiska länder också krav på att man måste ha en trafikförsäkring? Anledningen till att jag undrar är att jag ska ut på en bilresa i Europa och därför är det lite kul att veta hur det ser ut i andra länder.

Svaren hittar ni här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi - till din brevlåda - varje vecka.

Vi har mottagit din anmälan till vårt nyhetsbrev. Du kan såklart avanmälan dig när du vill.

De senaste artiklarna

Visa alla artiklar

Relaterade artiklar


Läs vidare


Nästa artikel

Vi byter elavtal som aldrig förr!

1 minuts läsning

Enligt en färsk rapport från Statistiska Centralbyrån bytte hushållen 14 procent fler elavtal fjärde kvartalet 2011 i jämförelse med fjärde kvartalet 2010.   Ny ellag I oktober 2010 ändrades ellagen vilket kan vara en av anledningarna ...

Föregående artikel